U Sopju počela izgradnja novih nogostupa: Uskoro će cijelo općinsko središte biti prekriveno nogostupom

U Sopju su ovaj tjedan počeli radovi na izgradnji nogostupa u Ulici Josipa Kozarca i dijelu Ulice kralja Tomislava. Projekt izgradnje nogostupa sufinancira Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u iznosu od 169.834,23 kuna, a ukupna vrijednost radova ugovorena je na 464.445,00 kuna bez PDV-a, razliku troškova izgradnje pokriva Općina Sopje.

Radove izvodi tvrtka Grgić promet d.o.o. koja se obvezala izvesti ugovorene radove do 31. studenog ove godine. Gradilište je obišao načelnik Općine Sopje Berislav Androš te se uvjerio da radovi teku po zacrtanom planu.

– Ovo je novih gotovo kilometar nogostupa na području Sopja i završetkom ovoga projekta nam ostaje oko pola kilometra kako bismo pokrili općinsko središte. Novi nogostup pridonijet će sigurnosti građana, te uljepšati vizuru naših ulica. Drago mi je da projekti kojima je odobreno sufinanciranje kreću u realizaciju, a u ovome trenutku na području općine Sopje u tijeku su još četiri projekta ukupne vrijednosti oko 3,5 milijuna kuna. Uz ovaj nogostup, završavamo nove svlačionice u Josipovu i Vaškoj, te Centar kulture u Sopju. Nestrpljivo čekamo rezultate natječaja Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU putem kojega ćemo dobiti sufinanciranje obnove Mjesnog doma u Novakima – rekao nam je općinski načelnik Berislav Androš.

(www.icv.hr, adf)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content