Vatrogasci DVD-a Velika Črešnjevica pokazali veliko srce i donacijom navalnog vozila pomogli DVD-u Milna na otoku Braču

Dobrovoljno vatrogasno društvo Velika Črešnjevica proteklog je vikenda doniralo navalno vozilo Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Milna na otoku Braču.

Vatrogasci su još jednom pokazali da u ovome pozivu ne postoje granice, a tako i problemi koji se ne mogu riješiti. Naime, sve je počelo s druženjem vatrogasaca Vatrogasne zajednice općine Pitomača kada su ih ugostili supetarski vatrogasci. Nedugo nakon posjeta Braču, predsjednik VZO Pitomača, odnosno predsjednik DVD-a Velika Črešnjevica dobiva poziv za pomoć od vatrogasaca iz Supetra. Javljaju im da je u DVD-u Milna došlo do kvara vatrogasnog vozila što znači da su u punom jeku požarne sezone ostali bez vozila za gašenje.

Donacija 2

Po primanju poziva vatrogasci iz Velike Črešnjevice na hitnoj sjednici Upravnog odbora donose odluku o donaciji navalnog vozila Magirus. Već idućeg dana vatrogasci iz DVD-a Milna dolaze čak u Veliku Črešnjevicu kako bi preuzeli vozilo. Na svečanoj primopredaji vozila prisustvovali su načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Pitomača Zdravko Fras, koji su pohvalili ovako brzu akciju vatrogasaca.

Zapovjednik DVD-a Velika Črešnjevica Mario Rengel predao je ključeve vozila Antoniju Mladiniću, zapovjedniku DVD-a Milna. Vatrogasci iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Milna imali su samo riječi hvale za ovako brzu reakciju i odluku da im se pokloni vatrogasno vozilo.

Donacija 3

Na kraju su se svi složili i poželjeli kolegama vatrogascima iz Milne da vozilo što više stoji mirno u garaži uz što manje posla i intervencija.

(DVD Velika Črešnjevica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content