Veliki radovi na rekonstrukciji raskrižja i uređenju središta u Čačincima trebali bi biti završeni do kraja rujna

- PROMO -

Načelnik općine Čačinci Alen Jurenac obišao je danas (četvrtak) radove na uređenju središta mjesta, odnosno na rekonstrukciji raskrižja.

Na raskrižju će biti postavljena semaforizacija, a osim semaforizacije središta, planirano je i postavljanje semafora s radarom ispred osnovne škole čime će se značajno pospješiti sigurnost svih sudionika u prometu, a u ovom slučaju, posebno onih najmlađih.

Procijenjena vrijednost radova je tri milijuna kuna bez PDV-a za što su sredstva osigurale Hrvatske ceste, a izvođač radova je Gravia Osijek.

-Rok za izvršenje radova je kraj rujna ove godine, no postoji šansa da će se i produžiti zbog određenih problema nakon uklanjanja gornjeg sloja asfalta, ali očekujemo kako će izvođač uspjeti intenzivirati radove te ih završiti barem u približnom roku – kaže načelnik Jurenac.

Radovi Cacinci 3

Isto tako, ovim putem moli mještane i dalje za strpljenje i razumijevanje tijekom radova.

-I na početku radova smo naglasili da molimo mještane za razumijevanje, ali isto tako i sve one koji su u tranzitu kroz središte Čačinaca, jer riječ je o radovima kojima je jedini i glavni cilj sigurnost svih sudionika u prometu, posebno one najranjivije skupine, a to su pješaci i među njima prije svih djeca. Uz sve to ovim zahvatom dobit ćemo i jedan ljepši, moderniji i urbaniji izgled središta našeg mjesta – zaključio je Jurenac.

(www.icv.hr, vg)

Povezane vijesti

Skip to content