Virovitičkim učenicama Melani Blažinčić i Tei Oštrić pohvale za najbolju kratku priču o Domovinskom ratu

Na prigodnoj svečanosti, održanoj 2. kolovoza u Novinarskom domu u Zagrebu, predstavljena je zbirka Priče iz Domovinskog rata iz pera srednjoškolaca te uručene nagrade i pohvale učenicima za najbolju kratku priču o Domovinskom ratu.

Nagrade i pohvale iz ovogodišnjeg javnog poziva učenicima i njihovim mentorima uručio je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a uz nagrađene i pohvaljene učenike i mentore te njihove roditelje, svečanosti su nazočili izaslanica ministra znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac, izaslanik ministra obrane Ivica Grebenar, predstavnici Ministarstva hrvatskih branitelja te članovi Povjerenstva za vrednovanje priča i uredništva Hrvatskog vojnika.

Zbog velikog broja priča vrednovanje je ove godine obavljeno u četiri kruga: u treći krug vrednovanja ušlo je 27 kratkih priča o Domovinskom ratu s najviše postignutih bodova u prethodnim krugovima, dok se u četvrtom krugu Povjerenstva posebno vrednovalo najboljih 14 kratkih priča o Domovinskom ratu s najviše postignutih bodova u trećem krugu.

Među pohvaljenima su i učenici iz Virovitičko-podravske županije. Sukladno Preporuci Povjerenstva za vrednovanje, pismenu pohvalu za priču “Zora” dobila je učenica 2. razreda Industrijsko-obrtničke škole u Virovitici Melani Blažinčić, mentorice prof. Monike Vojvodić Andričević, te za priču “Ispovijed”, učenica 3. razreda Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici Tea Oštrić, mentorice profesorice Vere Žužić.

(www.icv.hr, bs, branitelji.gov.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content