Za korisnike električnih bicikala 25 solarnih elektrana po cijelom Osijeku: Već niknule prve nadstrešnice

Sustav dijeljenih bicikala, kakav se razvija u gradu Osijeku, ima razne prometne i turističke potencijale, koje su na primjeru europskih gradova prepoznale i mnoge svjetske destinacije.

Riječ je o kratkoročnim programima gradskog najma bicikala koji omogućavaju preuzimanje bicikala na bilo kojoj samoposlužnoj biciklističkoj stanici te povratak na bilo koju drugu biciklističku stanicu, što zajedničko korištenje bicikala čini idealnim za vožnju gradom “s jednog kraja na drugi”.

Za razvoj sustava dijeljenog korištenja bicikala kao nadopune javnog prijevoza na području grada, neophodno je osigurati i solarne elektrane, pa su na nekoliko lokacija već niknule prve nadstrešnice. Na njima će biti postavljene solarne elektrane, a napajanje električnih bicikala odvijat će se na ukupno 25 samoposlužnih postaja.  Na svakoj od njih  na raspolaganju će biti po dva električna i pet mehaničkih bicikala.

Svi zainteresirani korisnici moći će se tako upustiti u bezbrižan obilazak Osijeka, bez straha da će im se tom prilikom isprazniti baterija.

Prve nadstrešnice postavljene su u studentskom kampusu, kod Portanove, na Kopakabani i na okretištu autobusa kod Zoološkog vrta, ističu na na Facebook stranici E-mobilnost grada Osijeka.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content