Završena saga, Papuk ostaje član 3. HNL Sjever: Gradonačelnik Rister potpisao ugovore s oba orahovačka nogometna kluba

Višemjesečne nesuglasice između dva orahovačka nogometna kluba – Papuka i Škole nogometa Orahovica i Grada Orahovice danas su, prema svemu sudeći, napokon rješene.

Naime, u Maloj gradskoj vijećnici u Orahovici gradonačelnik Saša Rister potpisao je u ime Grada Ugovor o korištenju i održavanju nogometnih terena s pratećim objektima s predstavnicima oba kluba, dopredsjednikom Papuka Slobodanom Lukićem te predsjednikom Škole nogometa Orahovica Darijom Krmpotićem. Time su se stekli uvjeti daljnjeg funkcioniranja ova dva sportska kolektiva, a pogotovo Papuka kojemu je doslovno prijetilo “gašenje”, odnosno vraćanje u najniži rang natjecanja i to na pragu stotog rođendana – prenosi Radio Orahovica.

Podsjetimo, s obzirom da vodeći ljudi ova dva nogometna kluba već mjesecima ne mogu naći zajednički jezik i dogovoriti se oko korištenja igrališta i sportskog objekta, gradonačelnik Rister je raskinuo postojeće ugovore dok se ne postigne dogovor koji bi zadovoljio obje strane, a sve to rezultiralo je time da je vodstvo 3. HNL Sjever donijelo odluku o isključivanju Papuka iz natjecanja.

Iz kluba su na tu odluku u zakonskom roku uložili žalbu, ali s obzirom da prvenstvo u 3. HNL Sjever službeno kreće sutra, više nije bilo vremena za pregovore te je potpisivanje ugovora bilo jedino rješenje za spas orahovačkog trećeligaša.

Dopredsjednik Papuka Slobodan Lukić bio je zadovoljan ovakvim raspletom situacije.

– Naravno da klub ne može funkcionirati bez podrške Grada i upravo se zato zahvaljujem gradonačelniku na razumijevanju i ljubaznosti i nadam se uspješnijoj daljnjoj suradnji. Osim ugovora imali smo i čitav niz drugih poteškoća, ponajviše s dovoljnim brojem igrača mlađih dobnih uzrasta, ali moram naglasiti da smo sve uspjeli riješiti i da s današnjim potpisivanjem ugovora Papuk ispunjava sve uvjete za nastupanje u 3. HNL – izjavio je Lukić te rekao kako je najizglednija opcija da će se Papuk u natjecanje uključiti u drugom kolu, dok će susret prvog kola, koji je na rasporedu sutra (subota), odigrati naknadno.

Nakon potpisivanja ugovora za komentar smo upitali i predsjednika Škole nogometa Orahovica Darija Krmpotića.

– Ne mogu reći da smo u potpunosti zadovoljni, jer je svaka strana morala pristati na neke ustupke. Međutim, mi smo se uspjeli izboriti za većinu onoga što smo htjeli, a to je da je Škola nogometa danas neovisan klub i punopravan član HNS-a koji se nakon skoro dva mjeseca vraća na gradske terene. Imamo pravo korištenja terena i svojih prostorija i nadamo se da je ovime cijela ova trakavica napokon završena – rekao je Krmpotić.

Najsretniji ovakvim raspletom bio je orahovački gradonačelnik Saša Rister.

– Izuzetno mi je drago da smo na kraju postigli dogovor s oba nogometna kluba. Primjerak ugovora odmah je nakon potpisivanja poslan povjereniku 3. HNL Sjever i tijekom dana očekujemo pozitivan odgovor kada je u pitanju sudbina Nogometnog kluba Papuk. Moram naglasiti da je Grad osigurao financijska sredstva i da će ona već sljedećeg tjedna biti na računu Zajednice sportskih udruga Grada Orahovice, a potom ubrzo i na računima klubova. Veseli me što će i djeca, ali isto tako i seniori i veterani i dalje moći igrati svoje utakmice – rekao je Rister te sa zadovoljstvom poručio da se nogomet vratio u Orahovicu.

(radioorahovica.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content