Završnica Plazma Sportskih igara mladih u košarci: Obje virovitičke ekipe igrale u istoj skupini

Proteklog vikenda u Splitu je odigrana završnica Sportskih igara mladih u košarci “tri na tri”. U konkurenciji djevojčica rođenih 2005. godine i mlađih na završnicu su se plasirale dvije virovitičke ekipe.

Ekipa Tajfun, za koju su igrale Martina Sabo te sestre Lea i Nika Kozlinger, završnicu je izborila na turniru u Osijeku, dok je ekipa ŽKK Virovitica u sastavu Lana i Lucija Cindrić, Mia Deskar i Marta Leda Kalaš, završnicu izborila na turniru u Virovitici. Ždrijeb je “htio” da obje virovitičke ekipe na završnici igraju u istoj skupini, zajedno s ekipom Purgerke.

Split 2

Samo je najbolja ekipa u skupini izborila plasman u drugi dio natjecanja. Ekipa ŽKK Virovitica u prvoj utakmici izgubila je od Tajfuna rezultatom 7:4. U drugoj utakmici, uz puno bolju igru, izgubili su od budućih finalista, ekipe Purgerke iz Zagreba rezultatom 7:3.

U direktnom okršaju za plasman u drugi krug Purgerke su pobijedile Tajfun 11:4, tako da se obje virovitičke ekipe nisu uspjele plasirati u nastavak natjecanja. Usprkos porazima, djevojke su ostavile vrlo dobar dojam, a vjerujemo da će im to iskustvo biti od velike koristi sljedeće godine.

(www.icv.hr, mš, foto: SIM)

Split 3

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content