2. ŽNL ISTOK Josipovački Dinamo “šesticom” kroz Bakić, Šteger i Tunić dvostruki strijelci u remiju Ćeralija i DOŠK-a

Proteklog vikenda, na travnjacima županijskih drugoligaša u skupini Istok, odigrane su utakmice 2. prvenstvenog kola.

Jedini subotnji susret odigran je u Ćeralijama gdje su se sastali domaća momčad i DOŠK iz Dolaca. Obje momčadi u prvom su kolu poražene, Ćeralije na gostovanju kod Zrinskog u Novoj Bukovici s 3:1, a DOŠK u Novoj Šarovki protiv domaćeg Standarda s minimalnih 1:0. Domaćin, koji je prošle sezone ispao iz najvišeg ranga županijskog nogometa, htio je pred svojom publikom u 2. kolu doći do prvih ovosezonskih bodova, a s istom namjerom na svoje drugo uzastopno gostovanje doputovali su i Dolčani, koji su prošle sezone završili na odličnom trećem mjestu i plasirali se nedavno u 3. kolo Županijskog kupa. Utakmica je na kraju završila remijem. Gosti su poveli 2:0 zgodicima Domagoja Štegera u 2. i 35. minuti, a domaćin je do konačnih 2:2 stigao golovima Tomislava Tunića u 53. i 65. minuti susreta.

Krčevina, koja je na otvaranju sezone doživjela “potop” u Josipovu, ove je nedjelje upisala i drugi ovosezonski poraz. Podsjetimo, nogometaši Krčevine protekle su sezone nakon dvanaest odigranih kola uvjerljivo osvojili naslov prvaka u 3. ŽNL Istok i izborili plasman u drugoligaško društvo, ali prva dva kola neće “pamtiti po dobrome”. Ovog puta uspješniji je bio Standard iz Nove Šarovke, koji je u 7. minuti utakmice već imao prednost od 2:0. Strijelci su bili Tin Tušek i Ivan Marinković. Krčevina s dva pogotka Matije Dunkovića u 16. i 22. minuti poravnava na 2:2. Početkom drugog dijela, u 46. minuti, Tušek postiže svoj drugi pogodak za 3:2, a konačnu pobjedu od 4:2 donosi Alen Mihalić u 84. minuti susreta.

“Gorak okus” pred svojom publikom pokušala je isprati i bakićka Mladost, koja je u prvom kolu “istorpedirana” kod Munje u Velikom Rastovcu, ali bila je svjesna da neće imati lak posao, jer je bila domaćin josipovačkom Dinamu, koji je odlične igre iz pripremnog perioda prenio u ligu i u prvom kolu zabio Krčevini čak devet komada. Da golijada iz prvog kola nije bila puka slučajnost, potvrdili su Josipovčani i u Bakiću. “Anemičnoj” Mladosti “utrpali” su šest komada, a svoju mrežu ponovno ostavili netaknutom. Dvostruki strijelac bio je Vedran Gabud (4′ i 28′), a po jednom su se u listu strijelaca upisali Zlatko Karafa (22′), Dejan Mioljević (37′), Dario Sopjanac (48′) i Matija Matić (62′).

Grabić, koji je u prvom kolu minimalno poražen kod Mladosti u Čađavici, ugostio je Munju iz Velikog Rastovca, koja je na startu sezone “pomela” Bakićane s visokih 8:0. Gosti su se na krilima visoke pobjede nametnuli kao blagi favorit u ovom susretu, ali domaćin je na kraju zasluženo slavio s konačnih 3:1. Domaća momčad povela je u 9. minuti pogotkom Marka Markovića. Mreže se nisu tresle sve do 81. minute, a onda su gledatelji vidjeli još tri pogotka. Na 1:1 poravnao je iskusni Srećko Jelen. Pobjedu Grabiću svojim golovima za konačnih 3:1 donijeli su Darko Barišić u 86. i Matko Filipović u 88. minuti utakmice.

Zrinski je u Novoj Bukovici, u drugom uzastopnom susretu pred svojom publikom stigao do nova tri boda. “Petarda” je ovog puta pukla u mreži čađavačke Mladosti, koja je na teško gostovanje doputovala sa samo devet igrača. Hat-trick u redovima Zrinskog upisao je Matej Šimek (14′, 47′ i 74′), a po jedan pogodak pridodali su Antonio Prpić u 33. i Mihael Topolovec u 55. minuti susreta.

(www.icv.hr, ts, foto: ilustracija, D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content