2. ŽNL ISTOK Viceprvak Zrinski dočekuje Ćeralije, povratnika u drugoligaško društvo: U Veliki Rastovac stiže Mladost, DOŠK gostuje kod Standarda

Nogomet se ovog vikenda vraća i na terene županijskih drugoligaša. Prošlogodišnji viceprvak skupine Istok, Zrinski iz Nove Bukovice, u prvom će kolu na domaćem terenu dočekati momčad Ćeralija koja prošle sezone nije uspjela izboriti ostanak u najvećem rangu županijskog nogometa. Nakon 30 odigranih kola, odnosno 29 utakmica, zauzeli su 14. mjesto prvenstvene ljestvice s 25 osvojenih bodova, a sigurna zona “izmakla” im je za samo pet bodova. Puno zadovoljniji prošlom sezonom mogli su biti u Novoj Bukovici budući da je Zrinski zauzeo odlično drugo mjesto, a ove će godine, s nekoliko novih pojačanja koja su pristigla u ljetnom prijelaznom roku, zasigurno biti jedni od glavnih konkurenata za osvajanje naslova prvaka.

Možda i najveća konkurencija u dostizanju tog rezultata bit će im DOŠK koji se na koncu prošle sezone smjestio jedno mjesto ispod njih s jednim bodom zaostatka. Nakon što su u prvoj pripremnoj utakmici odigrali 1:1, nogometaši DOŠKA raspucali su se u nastavku priprema i kup utakmicama. Prvo su s 9:1 slavili protiv Iskrice iz Šaptinovaca, devet pogodaka primio je i Slavonac iz Novaka u prvom kolu Županijskog kupa, dok su protekle nedjelje nešto skromniji bili protiv ligaškog konkurenta Dinama iz Josipova, a daljnju fazu natjecanja izborili su pobjedom 5:1. Momčad iz Dolaca ove će subote gostovati u Novoj Šarovki gdje će ih dočekati Standard, a bit će to ujedno jedina utakmica tog dana. Dodajmo kako je Standard u prvom kolu kupa prije dva tjedna poražen od Grabića rezultatom 4:1, a prošlu su sezonu završili na šestom mjestu prvenstvene ljestvice.

U različitim raspoloženjima prošlu su sezonu završili u Mladosti 1930. iz Čađavice i Grabiću. Mladost je u 1. ŽNL osvojila 16 bodova što joj nije bilo dovoljno za ostanak, dok je Grabić, unatoč trećem mjestu u 3. ŽNL Istok osigurao plasman u viši rang. U drugu ligu ušli su zajedno s Krčevinom koja je nakon 12 odigranih kola uvjerljivo proslavila naslov prvaka, a prvi izazov za njih u višem rangu bit će gostovanje u Josipovu kod Dinama.

Posljednji susret kola odigrat će dva drugoligaška “starosjedioca”, Munja iz Velikog Rastovca i Mladost iz Bakića. Mladost je u prošloj sezoni zauzela pretposljednje mjesto s 10 osvojenih bodova, a posljednjeplasirani Plavi, koji su u konačnici ispali u treću ligu, za momčadi iz Bakića zaostali su tri boda. Munja je prošlu sezonu s druge strane završila u zlatnoj “sredini”, na sigurnom petom mjestu, a ove će se sezone pokušati izboriti za koje mjesto više.

2. ŽNL Istok, 1. kolo – subota, 4. rujna u 17 sati

Standard Nova Šarovka – DOŠK Dolci
-M. Gebaj, S. Kovač, M. Maslać, delegat: Holeš

2. ŽNL Istok, 1. kolo – nedjelja, 5. rujna u 17 sati

Zrinski Nova Bukovica – Ćeralije
-M. Lončar, delegat: Lisak

Mladost 1930. Čađavica – Grabić (igra se u Miljevcima)
-G. Loparac, delegat: Vrbaslija

Munja Veliki Rastovac – Mladost Bakić
-Z. Stojnović, delegat: Jelić

Dinamo Josipovo – Krčevina (igra se u Novoj Šarovki)
-M. Grgurić, V. Melinčević, N. Mesarić, delegat: Grabovac

(www.icv.hr, mra, foto: ilustracija, V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content