2. ŽNL ZAPAD Hattrick Rajnovića u Kapeli Dvoru, Croatia nadigrala Sokol, virovitički klubovi i dalje bez bodova

Drugim kolom proteklog vikenda nastavljeno je natjecanje u 2. županijskoj nogometnoj ligi Zapad.

Lukač 05 ponovio je rezultat iz prvog kola, ovog puta na svom terenu pobijedio je Mladost iz Vukosavljevice 2:1. Favorizirana domaća momčad povela je u trećoj minuti pogotkom Josipa Šoštara, a nakon toga propustila i nekoliko izglednih prilika, što je u 15. minuti kaznio najubojitiji gostujući igrač Mateo Nemčec i poravnao na 1:1. Pobjedu domaćoj momčadi svojim pogotkom donio je iskusni Ivan Topić u 70. minuti susreta.

Nakon kanonade u prvom kolu, Podravec iz Dinjevca odlično je počeo i gostujuću utakmicu u Kapeli Dvoru. Poveo je u drugoj minuti zgoditkom Davida Blatarića, nakon toga propustio dvije prilike i “stao”. Do odlaska na odmor domaći su nogometaši zgodicima Stjepana Rajnovića i Mirka Iličića preokrenuli rezultat. U drugom dijelu s još dva svoja zgoditka Stjepan Rajnović potvrdio je domaću pobjedu konačnim rezultatom 4:1. Prije utakmice, delegat Robert Špiranec je u ime Županijskog nogometnog saveza gostujućem igraču Dominiku Presečanu uručio pokal za najboljeg strijelca 3. županijske lige Zapad u prošloj sezoni.

Drava je na svom terenu u Terezinom Polju bila bolja od Kladara rezultatom 4:0. Pogotke za domaću momčad postigli su Ivan Mareković i Josip Draganić u prvom te Denis Ilić i Toni Margetić u drugom dijelu.

Sveti Đurađ je i u drugom ovosezonskom susretu uvjerljivo poražen. Na njegovom terenu svladala ga je Bilogora 1947. iz Špišić Bukovice. Prvi dio završio je netaknutih mreža. U drugom dijelu po dva pogotka za goste postigli su Stipo Djak i Matej Ivoš. Drugi je ovo uzastopni trijumf momčadi trenera Miroslava Ćorića protiv Đurađa, nakon što su u posljednjem ligaškom kolu prošle sezone slavili na istom igralištu identičnim rezultatom i potvrdili naslov prvaka.

I drugi virovitički predstavnik u ligi – milanovački Sokol nakon prva dva kola i dalje je bez bodova. Desetkovani Sokoli poraženi su na gostovanju kod Croatije u Grabrovnici rezultatom 2:0. Prvi pogodak postigao je Vanja Šerepec iz kaznenog udarca krajem prvog dijela, dok je na 2:0 u drugom dijelu povećao Mario Barčan. Igru domaće momčadi nosio je iskusni Samuel Spudić, koji je ujedno i izborio kazneni udarac. Prema prikazanom, gosti su još dobro i prošli, jer je u nekoliko navrata uspješno intervenirao njihov vratar Manuel Majer – Križ.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, T. Szabo)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content