4. LIGA BJ-KC-VT Presečan protiv Spudića, Pitomača protiv Suhopolja: Ovog vikenda prvi županijski derbi u novoj sezoni

Dvije nogometne “poslastice” prošle su sezone odigrali nogometaši Pitomače i Suhopolja u sklopu natjecanja 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, a vjerujemo kako će i ovaj županijski derbi, koji se u subotu, 11. rujna igra na Gmanju, opravdati očekivanja nogometnih zaljubljenika.

U obje su prošlosezonske utakmice slavili Pitomačani, može se reći dosta uvjerljivo. U prvom susretu, na domaćem travnjaku porazili su Grofove s 3:0, dok su na stadionu Park, u uzvratnom susretu odigranom ovog proljeća, pobijedili Suhopoljčane rezultatom 4:2.

U odnosu na taj posljednji međusobni okršaj, u sastavu momčadi trenera Ivana Presečana nema više Milana Prlića, koji sada “trese” mreže na travnjacima županijskih prvoligaša i, Nikole Plavšića, koji prolazi fazu oporavka nakon operacije koljena. Prema posljednjim informacijama iz pitomačkog četvrtoligaša, u sutrašnjem derbiju neće zaigrati iskusni Ivan Begović koji se ovog ljeta vratio iz Ferdinandovca, dok je nastup Dine Milinovića, koji je stigao kao pojačanje u napadu, pod velikim upitnikom. Od novih lica, kao što je već poznato, tu su Marko Matančić i Sandi Kovač, odlični igrači na koje Presečan može računati i koji će se vjerojatno naći u početnom sastavu.

S druge strane, momčad Suhopolja doživjela je djelomičnu rekonstrukciju. Ostali su Egri, Marko i Marin Sertić, Đurđević, Jularić, Grljak, Šantavec i Čubelić, a veći dio momčadi promijenio je igračke sredine. Promjena se dogodila i na klupi, nema više Tomislava Filipovića i Bojana Brozovića, tu je sad “domaći” dečko, Samuel Spudić.

Osim dvije pobjede u posljednja dva međusobna susreta, momčad s Gmanja puno je bolje odradila proteklu sezonu od Grofova. U prva dva ovosezonska kola upisala je minimalnu pobjedu u domaćem ogledu s Čazmom i minimalni poraz na gostovanju kod Dinama u Predavcu. Najbolji susret odigrali su nedavno u pretkolu Hrvatskog nogometnog kupa protiv Kurilovca, gdje su pobjedom izborili plasman u 1/16 finala i okršaj s jakim prvoligašem – Rijekom, koji je na rasporedu 21. rujna također u Pitomači.

Spudićeva momčad u prva dva kola upisala je dva minimalna poraza, prvi u Legradu kod Graničara, a onda na domaćem travnjaku protiv Garića iz Garešnice. U tom je susretu do izražaja došao mladi vratar Natanel Vidak, koji je “anemične” Grofove spasio i većeg poraza.

U ovom trenutku, Pitomača je kompletnija momčad na gotovo svim pozicijama i veliki je favorit u sutrašnjem ogledu, što nam je potvrdio i gostujući trener Spudić, ali, “žuto – zeleni” ne idu s “bijelom zastavom”, već se potući za prve ovosezonske bodove.

-Nakon prošlotjednog domaćeg poraza od Garića, radili smo na treninzima određene stvari koje sam uočio da treba popraviti. Zasad su nam, osim Erica, svi igrači na raspolaganju i nadam se da će tako ostati do sutrašnje utakmice i da neće biti nekih iznenadnih izostanaka. Što se tiče derbija, Pitomača je apsolutni favorit i po meni jedna od najkompletnijih ekipa na svakoj poziciji. Uz sve to, imaju i odličnog trenera koji ih je pripremio na najbolji mogući način, ali mi se idemo borit. Dat ćemo sve od sebe i pokušat iznenadit domaćina – rekao nam je Spudić, a poznavajući ga, uvjereni smo da će Grofovi dati i posljednji “atom snage” za prvu pobjedu.

Trener Spudic

Odlična atmosfera i optimizam vladaju u redovima domaćina koji pod “svaku cijenu” želi isprati “gorak okus” iz prošlog kola nakon poraza kod predavačkog Dinama.

-Derbi kao derbi, uvijek nosi poseban naboj, a mi se takvim utakmicama posebno veselimo. Poštujemo Suhopolje, imaju dobru ekipu i sjajnog trenera kojeg iznimno cijenim, i znamo da nas čeka teška utakmica i bitka za tri boda, ali igramo na domaćem travnjaku i idemo na pobjedu, pogotovo nakon poraza u prošlom kolu. Prošla utakmica na stadionu Park bila je stvarno odlična i za nas i za gledatelje, a to isto očekujem u subotnjem ogledu – rekao je Presečan.

Presecan

Utakmica 3. kola 4. lige BJ-KC-VT igra se na Gmanju u subotu, 11. rujna s početkom u 16:30 sati. Glavni sudac je mladi Karlo Rupčić, čijim suđenjem Grofovi nikako nisu bili zadovoljni kada im je pravdu dijelio protiv Garića prošle subote. Pomoćnici su mu Darko Renjak i Nikola Ferenčić. Delegat na ovom susretu je Ivica Blažević.

(www.icv.hr, ts, foto: ilustracija, I. Bedeković, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content