BRAVO, ANTONIO! Mladi virovitički inovator iz Matulja donio zlatnu medalju za okomiti stalak za bicikle s kompresorom

Antonio Lesić, učenik trećeg razreda smjera instalater grijanja i klimatizacije Industrijsko-obrtničke škole Virovitica osvojio je zlatnu medalju za inovaciju „Okomiti stalak za bicikle s kompresorom“ na 13. Nacionalnoj izložbi mladih inovatora mladi@inovacije u Matuljima.

Manifestaciju je od 23. do 25. rujna u školskoj sportskoj dvorani Matulji organizirao Savez inovatora PGŽ Rijeka, a na njoj su ravnopravno sudjelovali inovatori, udruge inovatora, osnovne i srednje škole iz Republike Hrvatske.  Točnije, oko 90 inovatora s 64 inovacije.

INOVATORI 2
foto: Z. Kozjak

 

Antonio je zlato osvojio praktičnim okomitim stalkom za bicikle, osmišljenim za lako odlaganje i u malim, zatvorenim prostorima. Idealan je za stan, hodnik ili garažu.   

-Prednost ovakve konstrukcije stalka je jednostavnost i lakoća podizanja bicikla u okomiti položaj. Konstrukcija je opremljena s bešumnim kompresorom, za napuhavanje i kontrolu tlaka zraka u zračnicama. Zahvaljujemo našim sponzorima, gradskim tvrtkama Flora d.o.o. i Virkom d.o.o., što su nam omogućili odlazak na manifestaciju. Drago nam je što smo uz samu izložbu imali priliku sudjelovati i na raznim predavanjima i radionicama – kaže Zoran Kozjak, stručni učitelj i Antonijev mentor.

Budući da je riječ o zanimljivoj i primjenjivoj inovaciji, tko zna, možda ju uskoro požele i virovitički biciklisti? (www.icv.hr, foto: Z. Kozjak)

INOVATORI 3
foto: Z. Kozjak

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content