DAN OPĆINE ZDENCI Održane 3. braniteljske igre ”Sjećanje na sve poginule i preminule branitelje općine Zdenci”

Na svečanoj sjednici u povodu Dana općine općinska priznanja dobili su i čelnici Udruge branitelja Zdenci, predsjednik Miroslav Biro za razvoj sporta i dopredsjednik Željko Fekete za promicanje istine u Domovinskom ratu. Upravo spoj tih dviju grana njih su dvojica s timom iz Udruge prezentirali u okviru organiziranih sadržaja u povodu Dana općine, na sportskim igrama branitelja koje su održane na igralištu NK Sloga. Bile su to 3. braniteljske igre pod nazivom ”Sjećanje na sve poginule i preminule branitelje općine Zdenci” koje je otvorio načelnik Tomislav Durmić: 

– Hrvatski branitelji dali su nemjerljiv doprinos u Domovinskom ratu na čemu im nikada neće biti dovoljno zahvaljivati i odavati priznanja, a posebno sam sretan što na području općine imamo braniteljske udruge koje i danas čuvaju istinu i sjećanja na Domovinski rat. Ove braniteljske igre jedan su od najboljih mogućih načina da se prisjetimo svih poginulih i preminulih branitelja te da se živući okupe, druže i opuste. Hvala Udruzi hrvatskih branitelja Zdenci na ustrajnosti u organizaciji. Općina će im uvijek, kao i ja osobno, biti na raspolaganju – rekao je Durmić.

Nakon otvaranja UHBDDR Duga Međa uručio je udruzi organizatora računalo za lakši i efikasniji rad, a potom je nekoliko pozdravnih riječi uputio je i predsjednik Udruge Miroslav Biro.

Donacija-racunala

– Prije svega od srca hvala Udruzi iz Duge Međe na ovom poklonu koji nam jako puno znači. Sada ćemo moći biti puno brži i efikasniji u pripremi naših projekata i redovnom radu. Hvala svima koji su se odazvali našem pozivu. Na ovakvim susretima najvažnije je sudjelovati, zato i jesmo svi ovdje da se družimo i zabavimo – rekao je Biro.

Na igrama je sudjelovalo 14 ekipa i to braniteljske UHBDDR Duga Međa, UHBDDR Slatina, UHBDDR Nova Bukovica, UDHOS Orahovica, UHBDR Crnac, HVIDRA Orahovica te ostale udruge ”Rukotvorine” Zdenci, KUD ”Zdenac”, Udruga umirovljenika Zdenci, DVD Zdenci, Lovačka udruga ”Šljuka, Športsko-ribolovni klub ”Linjak”, ekipa Trgovine ”SPAR” Orahovica te udruga domaćina. 

Natjecalo se u disciplinama streljaštvo za žene i muškarce, boćanje i viseća kuglana. U disciplini viseća kuglana slavila je orahovačka HVIDRA, drugi je bio UHBDDR Duga Međa, a treći UHBDDR Nova Bukovica. U streljaštvu za žene najpreciznija je bila ekipa UHBDR Zdenci, drugo mjesto pripalo je drugoj ekipi iste udruge, a treća je bila trgovina SPAR Orahovica. U istoj disciplini kod muških najbolje oko i najmirniju ruku imala je ekipa HVIDRA-e Orahovica, srebro je pripalo domaćinu, a bronca UHBDDR-u Duga Međa. U boćanju je slavila ekipa UHBDDR Duga Međa, srebro je otišlo u ruke UDHOS-u Orahovica, a bronca UHBDDR-u Slatina. Nagrade najboljima uručili su načelnik Durmić i predsjednik Biro.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content