DONJA MOTIČINA Obilježavanje 30. obljetnice odlaska dragovoljaca u obranu Vukovara

U subotu, 25. rujna u Donjoj Motičini, u organizaciji Udruge Vukovarskih veterana Našice i Općine Donja Motičina, bit će održana 30. obljetnica odlaska dragovoljaca s našičkog područja u obranu grada Vukovara.

Obljetnica će započeti maratonom kroz našički kraj sa startom u Donjoj Motičini u 12 sati kod spomen obilježja hrvatskim braniteljima u središtu mjesta. Maratonci će proći kroz niz mjesta ovoga kraja, Feričance, Đurđenovac, Velimirovac, Našice,…, a cilj će ponovno biti u Donjoj Motičini u 17:15 sati također kod braniteljskog spomen obilježja.

U 17:30 u crkvi Svih Svetih bit će služena sveta misa, a u 18:30 kreće komemorativni program paljenjem svijeća kod spomen obilježja. Potom će u 19 sati u vatrogasnom domu DVD-a Donja Motičina biti održan i prigodan program.

U povodu ove povijesne obljetnice u prostorijama Općine održan je treći sastanak načelnika Željka Kovačevića s predstavnicima Udruge Vukovarskih veterana Našice, predsjednikom Davorom Batracem i tajnikom Branimirom Jokićem.

Sastanku su nazočili i predsjednica Općinskog vijeća Ružica Mikičić te predstavnici DVD-Donja Motičina, HKD Izvor, Udruge žena Seona, Lovačkog društva-Zec, Udruge Jelen i NK Motičina.

– Ovo je za nas iznimno važan datum i obljetnica. Puno je naših mještana branilo Grad heroj i na to smo posebno ponosni. Hvala svima koji sudjeluju i posebno hvala maratoncima koji će i ove godine istrčati dionicu za sve naše hrabre branitelje – rekao je načelnik Željko Kovačević.        

(www.icv.hr, vg)

Plakat page 0001 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content