Drugo pretkolo EHF Europske lige: NEXE iz Danske nosi zaostatak od šest pogodaka

U utorak, 21. rujna rukometaši našičkog NEXE-a u prvoj su izlučnoj utakmici za plasman u grupnu fazu EHF Europske lige poraženi na gostovanju u danskom Silkeborgu od domaćeg Bjerringbro-Silkeborga rezultatom 33:27.

Prvi dio Našičani su odigrali odlično. Veći dio vremena bili su u prednosti u tri navrata i s tri pogotka prednosti (10:7, 11:8 i 12:9), međutim, u posljednjih pet minuta su malo posustali te je domaća momčad na odmor otišla s dva zgoditka prednosti (16:14).
U prvih deset minuta drugog dijela “Gromovi s Krndije” držali su minimalni zaostatak za domaćim rukometašima, ali u posljednjih 20 minuta domaća momčad odlazi na šest zgoditaka prednosti, koju su Našičani uspjeli smanjiti na -4, međutim, u posljednjih nekoliko minuta igrači Bjerringbro-Silkeborga ponovo odlaze na +6.

U redovima NEXE-a najefikasniji su bili Halil Jaganjac s deset i Fran Mileta s pet zgoditaka, dok su vratari upisali 14 obrana.

Pred igračima NEXE-a sada je sedam dana za pripremu, kako bi u uzvratnoj utakmici 28. rujna u Našicama nadoknadili zaostatak i plasirali se u daljnje natjecanje.

Bjerringbro/Silkeborg – NEXE 33:27 (16:14)

JYSK Arena Silkeborg, gledatelja: 1700

Suci: Bartosz Leszczynski i Marcin Piechota (Poljska). Nadzornik: Dagfinn Villanger (Norveška)

Bjerringbro -Silkeborg: Sjöstrand (3+0), Hallbäck 3, Boldsen 2, Nielsen 6, Lassen 5, J.Nielsen 1, Lynggaard 4, Andersen 3, Løvkvist (7+0) , Toft Hansen, Bogojević 2, Skøtt, Horgen 1, Tilsted 5, Sonn. Trener: Simon Sorensen

NEXE: Mileta 5 (4), Barišić Jaman, Vejin 4 , Car (11+0), Radovanović (3+0), Jelinić 2, Vida, Blažević, Velkavrh 1, Severec 2, Godec, Moslavac, Tomić 3, Jaganjac 10, Kavčič , Pribetić. Trener: Branko Tamše

Sedmerci: Bjerringbro/Silkeborg 2 (2), NEXE 4 (4)

Isključenja: Bjerringbro/Silkeborg 8 minuta (Boldsen, Lassen, Toft Hansen i Bogojević svi po dvije minute); NEXE 12 minuta (Jaganjac i Severec po 4 minute, Moslavac i Barišić Jaman po dvije minute te crveni karton Severec u 57. minuti).

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content