EHF EUROPA LIGA Posljednja prepreka prije ulaska u grupnu fazu: Našički NEXE danas gostuje kod danskog Bjerringbro Silkeborga

Našički NEXE došao je do posljednje stepenice pred ulazak u grupnu fazu ovogodišnje EHF Europa lige, a danas (utorak) se igraju prve izlučne utakmice za plasman među 24 najbolje momčadi. “Gromovi s Krndije” gostuju u danskom Silkeborgu kod domaće momčadi Bjerringbro Silkeborga. U ponedjeljak je našička momčad doputovala u Dansku te se smjestila u Aarhusu gdje su odradila trening.

– Ove godine imamo izuzetno težak put za ulazak u Grupnu fazu natjecanja EHF Europske lige, naš protivnik u 2. pretkolu je vrlo ugledna danska ekipa Bjerringbro/Silkeborg koja možda nema u svojim redovima neka super zvučna imena, ali radi se o vrlo dobroj momčadi koja je bila druga u danskom prvenstvu. Jako je važno da se danas u Silkeborgu postavimo što bolje na terenu, da odigramo čvrsto i odlučno i što je najvažnije, da budemo dobri u glavama i ne pravimo previše pogrešaka jer će ih Danci sigurno kažnjavati. Naš je cilj pokušati ostvariti pozitivan rezultat, a meni to znači da idemo na pobjedu. Možda zvuči malo neobično, ali to je naša filozofija za svaku utakmicu. Moramo ići jako, ali hladne glave i vruća srca. Siguran sam da su dečki maksimalno motivirani, želja i htijenje su na visokoj razini, dobro smo ih proanalizirali i preostaje nam vidjeti kakva će biti njihova reakcija. Volio bih kada bi se puno toga odlučivalo za tjedan dana u Našicama, jer ovo je tek prvo poluvrijeme- između ostalog za portal RK NEXE izjavio je trener Našičana Branko Tamše.

Utakmica se igra u JYSK Areni u Silkeborgu danas od 18:45 sati, a još uvijek nema potvrde hoće li biti TV prijenosa. 

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content