FOTO Bili smo na Danima “slavonske šume” u Našicama: Ljepota šumarstva, ali i najbolja prezentacija lijepih Našica

I ove godine održana je popularna manifestacija Dani “Slavonske šume”, manifestacija koja svake godine već posljednjih 11 godina početkom rujna oduševi sve posjetitelje u gradskom parku u Našicama.

Organizatori ove manifestacije su Grad Našice, Hrvatske Šume, Ogranak Matice Hrvatske Našice i Turistička zajednica Grada Našica. Dane “Slavonskih šuma” obilježile su i ove godine mnoge aktivnosti za posjetitelje, od natjecanja u sječi drva do drugih raznih natjecanja za posjetitelje, a sve to pratio je široki zabavni i gastronomski program koji je potrajao tri dana.

DSC_1147

Središnji svečani program, kao i svaki do sada, vodio je počasni građanin grada Našica Branko Uvodić, a festival je otvorio gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba. Sve okupljene, u ime Hrvatskih šuma, pozdravio je i Krešimir Žagar, direktor Sektora za šumarstvo.

Otvorenju su nazočili i izaslanik Vlade RH – zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, izaslanik Sabora – saborski zastupnik Hrvoje Šimić, saborski zastupnici Goran Ivanović i Vesna Vučemilović, počasni građanin grada Našica general Mladen Markač, voditelj uprave Podružnica Našice (Hrvatske šume) Vlado Keglević, gradski vijećnici te ostali uvaženi gosti.

DSC_1164

U sklopu svečanog otvorenja festivala nastupili su TS Kočije, Crkvaračka garda, muški zbor KUD-a Tamburica i HKD “Lisinski” u povijesnim kostimima te Mirko Švenda Žiga. Nakon svečanog dijela uslijedio je onaj najvažniji, ovog puta nešto izmijenjen, natjecanje u rezanju ručnom pilom – “amerikankom” gdje su prijavljeni posjetitelji pokazali spretnost i brzinu. Najbolji je bio par Tomac i Katavić, a treba reći kako se među 30 parova na visoko četvrto mjesto popeo i šumar Stjepan Troha iz Donje Pištane, prigradskog naselja Orahovice.

Manifestacija je održana uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, no i u takvom ozračju uspješno je pokazala ljepote koje imaju Našice i Slavonija.

DSC_1128

-Ovaj festival duh je Našica i ponosni smo na tradiciju šumarstva u našem kraju . U sklopu ovog festivala ne predstavljamo samo šumarstvo nego i male gospodarstvenike i naše vrijedne udruge. Hvala svima koji su došli u naš novouređeni park i bili dio ove manifestacije – rekao je prilikom otvaranja manifestacije gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content