FOTO Radovi na izgradnji postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Virovitica napreduju prema planu, završetak do kraja godine

Radovi na izgradnji postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Virovitica u sklopu “Projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica” napreduju prema planu, a njihov završetak očekuje se do kraja ove godine.

Radove su danas (srijeda) obišli zamjenica gradonačelnika Virovitice Vlasta Honjek – Golinac, pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo, direktorica tvrtke VIRKOM Tihana Harmund, upravitelj za investicije, razvoj i kvalitetu u tvrtki VIRKOM Damir Marenić, te voditeljica novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Ksenija Vukšić – Zidar, kao i predstavnici izvođača radova, tvrtke Strabag.

zajedno

Tihana Harmund tom je prigodom izrazila zadovoljstvo napretkom spomenutih radova i naglasila kako je riječ o jednom od najvećih europskih projekata koji se provode na području grada Virovitice.

-Iznimno sam zadovoljna što se radovi na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda odvijaju prema planu. Ugradnja opreme je u tijeku, a pred nama su završni radovi na svim građevinama, izgradnja polja za ozemljavanje, uređenje okoliša sa svim manipulativnim površinama te javnom rasvjetom. Do kraja listopada očekujemo dovršetak radova i puštanje pogona u probni rad – rekla je Harmund.

Vrijednost projekta izgradnje postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda iznosi gotovo 60 milijuna kuna, a novi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, uz već izgrađenu kolektorsku mrežu i novu opremu za održavanje sustava odvodnje otpadnih voda, unaprijedit će sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Virovitica.

MG 2143

-Prednost ovog uređaja je to što je on trostupanjski i što ima mogućnost obrade mulja na dva načina. Sigurna sam da će građani od svega imati koristi, jer ipak je riječ o jednom većem stupnju obrade vode, što ujedno predstavlja veću sigurnost i za nas i za budućnost naše djece – istaknula je voditeljica novog uređaja Ksenija Vukšić – Zidar.

Izvođač radova je Strabag, a podizvođači domaće tvrtke Domogradnja, Romić promet i Gradba.

MG 2168

Projekt “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica” vrijedan je 147.246.575 milijuna kuna, od kojih je EU fondovima sufinancirano 70,21 posto prihvatljivih troškova, odnosno 103.388.722 kuna. Projekt se financira iz dva programska razdoblja: Operativnog programa Zaštita okoliša (2007. – 2013.) i Operativnog programa Konkurentnost i kohezija (2014. – 2020.)

(www.icv.hr, VIRKOM, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content