Građani Orahovice i okolice uživali u Danu otvorenih vrata vatrogasaca: Upoznali svu ljepotu i čar plemenitog i humanog poziva

Ispred Vatrogasnog doma u Orahovici održani su Dani otvorenih vrata vatrogasaca Orahovice. Tim povodom orahovački su vatrogasci svim zainteresiranima predstavili svoje zanimanje i svoj rad, što sve čini vatrogasnu opremu te kako se ona koristi, a posebno je sve bilo atraktivno i zanimljivo za djecu.

– Ovaj dan je bio i posvećen ponajviše djeci. Pokazali smo što i kako rade vatrogasci, naša vozila i opremu koju su djeca mogla i sama isproblati uz nadzor naših vatrogasaca. Oni stariji i punoljetni okušali su se u skakanju s prozora na zračni jastuk, održana je simulacija spašavanja iz zadimljene prostorije te simulacija spašavanja unesrećenih iz automobila nakon prometne nesreće. Gost dana je bila naša županijska vatrogasna maskota dabar Virko koji je zabavljao djecu. Cilj je bio pokazati svu ljepotu i čar vatrogastva. Velika hvala Vatrogasnoj zajednici županije na svesrdnoj pomoći u organizaciji ovog, mogu to slobodno reći, povijesnog dana za naše društvo – rekao je predsjednik DVD-a Orahovica Tomislav Pezić, a zapovjednik Robert Orina je dodao:

– Želja nam je uključiti što više djece u rad našeg društva, a ovo je zasigurno najbolji način, pokazati im koliko je časno i lijepo biti vatrogasac. Osim toga, građanima smo demonstrirali što sve naše društvo može i u kojim situacijama je spremno pomoći – zaključio je Orina.
Građani Orahovice bili su oduševljeni, posebno oni najmlađi.

– Ovo je odlično pripremljeno i dobro zamišljeno. Svi znamo koliko djeca, posebno muška, vole vatrogasce, kamione, svi redovito kažu kako jednog dana žele biti vatrogasci. Hvala dečkima iz DVD-a Orahovica koji su većini mališana ostvarili snove da barem na jedan dan postanu vatrogasci – rekla je jedna od orahovačkih majki Tamara iz Orahovice.

Maleni Ivan (6) iz Orahovice nije izlazio iz vatrogasnih kamiona.

– Mama mi je vatrogasac i često sam s njom u vatrogasnom domu, ali ovo je bilo jako lijepo jer sam s ostalom djecom bio u svim kamionima, vrtjeli smo volan, palili sirene, baš nam je bilo super – rekao je oduševljeni Ivan.

Dan vatrogasaca prošao je u odličnom svjetlu, a oni najuporniji mališani na kraju su se i provozali u vatrogasnim kamionima, što je bio poseban doživljaj. Treba svakako reći kako je cijeli ovaj dan upotpunio i jedini vatrogasni puhački orkestar u Virovitičko-podravskoj županiji, orkestar DVD-a Orahovica izvevši nekoliko odličnih kompozicija.         

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content