JOŠ STIGNETE Danas je zadnji dan za samopopisivanje stanovništva, evo koliko se građana dosada popisalo

Danas u ponoć istječe rok za samopopisivanje putem sustava e-Građani, čime završava prva faza popisivanja stanovništva. 

Popisivanje putem interneta krenulo je 13. rujna, a radi se o prvom digitalnom popisu koji se provodi u Hrvatskoj. Druga faza, odnosno terensko popisivanje kreće od ponedjeljka, a trajat će do 17. listopada. 

Do subote 25. rujna samopopisalo se 1.157.000 stanovnika, piše Večernji list.

Do petka 24. rujna, na području Virovitičko-podravske županije samostalno se popisalo 10.928 osoba, što je 15,1 posto ok ukupnog stanovništva VPŽ. Na području Virovitičko-podravske županije bit će 145 popisivača i 18 kontrolora. Svaki od popisivača će imati akreditaciju na kojoj će se nalaziti ime i prezime popisivača i njegov broj osobne iskaznice. Očekuje se da će pojedini popisivač, prikupiti podatke iz oko 250 kućanstava.

Podsjećamo, samo jedan član kućanstva potreban je za samostalno popisivanje putem sustava, a da bi mogli pristupiti potrebna je vjerodajnica niske razine sigurnosti.

Samopopisivanje se provodi u četiri koraka: identifikacija kućanstva, podaci o kućanstvu, podaci o stanu te podaci o osobama. Cijeli proces za prosječno četveročlano kućanstvo traje 30-ak minuta, a pri završetku osoba dobiva identifikacijski kod kojeg pokazuje popisivaču u drugoj fazi popisivanja. 

Sadržaj se može mijenjati i prilagođavati sve dok se ne zaključa, a krajnji rok za takav način popisivanja je danas u ponoć.  

(www.icv.hr, večernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content