KK VIRKA U FINALU REGIONALNOG KUPA Nakon 13 poena zaostatka na poluvremenu izabranici Dražena Lukše u konačnici izbacili Radnik

Košarkaši Virka Virovitice ušli su u finale regionalnog kupa Krešimira Ćosića! Proteklog su petka u dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić bez dvojice ponajboljih igrača, Vatroslava Goluba i Marina Ferenčevića, koji su zbog ozljede izostali iz sastava, dočekali Radnik iz Križevaca. 

Da je pred izabranicima Dražena Lukše težak posao vidjelo se još od samog starta, gosti su prvu četvrtinu priveli kraju s dva poena prednosti, a nakon prvih 20 minuta zaostatak je iznosio velikih 13 poena razlike. 

Promjena u igri domaćeg sastava vidjela se odmah na otvaranju drugog poluvremena. Obrana se puno bolje pozicionirala, a u obrambenim zadacima dominirao je “ministar obrane”, ujedno i predsjednik kluba Zvonimir Petrović koji se, iako je najstariji na terenu, borio do zadnjeg atoma snage.

Konačno je Virka preuzela kontrolu nad igrom, a odličan drugi period igre okončan je s +16 što je bilo dovoljno za veliku pobjedu domaće momčadi. Rezultat je u konačnici glasio 65:62 u korist “Virkasa“.

Momčad je u poenima predvodio kapetan Antonio Pavlović i centar Simon Matešić koji su se doslovno bacali na glacu za svaku loptu. Zbog takvog načina igre Matešić je zaradio ozljedu zgoloba desne ruke te je pobjedu “proslavio” na hitnom bolničkom prijemu. Na sreću, nije došlo do loma, stoga će i vrijeme potrebno za oporavak biti kraće. Dodajmo kako je mladom virovitičkom košarkašu Petru Fuisu ovo bila prva seniorska utakmica, a ako je suditi prema prikazanoj igri bit će veliko pojačanje prvoj momčadi.

KK Virka Virovitica: Fuis 5, Manojlović, Ferenčević, Petrović M., Petrović S. 5, Pavlović 24, Moslavac, Cah, Petrović Z. 6, Matišić 17, Pažin, Šutalo 8, trener: Dražen Lukša.

Virka Virovitica će tako u finalnom dvoboju snage odmjeriti s Podravcem iz Virja, a prema rasporedu utakmica bi trebala biti odigrana već ovog vikenda.

Ulaz za gledatelje bit će dozvoljen, ali će na tribine moći samo oni s COVID putovnicom i testom koji ne smije biti stariji od 24 sata.

Sve dodatne informacije vezane uz odigravanje utakmice bit će objavljene naknadno.

(www.icv.hr, mra, KK Virka, foto: ilustracija, M. Rođak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content