Košarkašice ŽKK Virovitice Z-15 deklasirale Koprivnicu uz postignutih 100 koševa, druga ekipa pružila velik otpor Bistri

Košarkašice ŽKK Virovitice do 15 godina starosti u uvodnoj utakmicui pobjedile su Koprivnicu 100:27 odnosno 73 koša razlike. Kako je rezultat od početka išao samo u jednom smjeru (prva četvrtina završila sa čak 27:4) priliku za minute dobile su sve igračice.

Najefikasnija je bila Marta Leda Kalaš sa 19 postignutih koševa, ali i 8 osvojenih lopti, 6 asistencija i 5 skokova dok ju je u stopu pratila Nika Pavelić sa 17 koševa te 5 osvojenih lopti i 3 skoka. Veliki učinak u visokoj pobjedi ostvarila je i Martina Sabo sa 14 koševa 3 osvojene lopte i 4 asistencije. Odlično je to sve povezivala Hana Deskar uz 8 koševa, ali i značajan dodatni učinak od 7 osvojenih lopti, 6 asistencija i 6 skokova. Hana je kao i uvijek plijenila velikom borbenošću no vidljiv je nedostatak kondicije uvjetovan nedostatkom treninga. Korina Bosnić postigla je također 8 koševa te tome dodala i dvije osvojene lopte.

Svoje prve službene minute odigrala je Lana Ojurović upisavši se i u strijelce, a nakon dugo vremena na terenu se je našla i Terezija Benko te također postigla koš uz 3 skoka i 3 asistencije. Najmlađe Alisa Lovreković, Nika Gverić, Tena Tolušić, Maja Lena Bucifal i Margareta Cenger uglavnom su igrale zajedno jer se tako i uigravaju u utakmicama Z-13 (do 13 godina starosti). Najefikasnije od spomenute petorke bile su Alisa Lovreković i Nika Gverić sa 8 postignutih koševa. Alisa je skupila i 6 skokova te 4 puta osvojila loptu dok je Nika osvojila dvije lopte i 3 puta uspješno skočila. Maja Lena Bucifal postigla je 6 koševa uz dvije osvojene lopte i jedan skok. Tena Tolušić postigla je 4 koša uz jednu asistenciju. Margareta Cenger također je postigla 4 koša uz 4 asistencije, 3 skoka i 4 osvojene lopte.

ŽKK Virovitica – ŽKK Koprivnica 100:27

ŽKK Virovitica: Benko 2, Bosnić 8, Bucifal 6, Cenger 4, Deskar 8,  Gverić 8, Kalaš 19, Lovreković 8, Pavelić 17, Ojurović 2, Sabo 14 i Tolušić 4.

Ove godine ŽKK Virovitica ima čak dvije ekipe u konkurenciji do 15 godina starosti što najbolje pokazuje koliko je velik interes za košarku u Virovitici. Drugu ekipu sačinjavaju djevojke koje su nešto kasnije krenule trenirati ili im nedostaje utakmica sa ciljem da steknu nužno samopouzdanje.

U drugoj utakmici igračice Virovitice 2 pomalo neočekivano su se odlično suprotstavile Bistri iz Molvi. Iako su gošće, u očekivanju lagane pobjede, furiozno krenule domaće igračice u drugoj četvrtini povezale u konce i uz odličnu obranu izazvale ljutnju kod trenera Bistre. U jednom trenutku Virovitičanke su se približile košarkašicama Bistre na samo 10 koševa razlike no za više od toga jednostavno nije bilo snage. Razlog leži i u činjenici da je dio djevojaka iz raznih razloga propustio određeni broj treninga što se vidjelo u nedostatku kondicije pri kraju susreta.

U obrambenim zadacima osobito su se iskazale Nikolina Hetzel upisavši i dva koša te Lana Bajivić dok su u napadačkom dijelu najbolje bile Monika Požežanac Sabolić sa 19 postignutih koševa i Ena Salajić sa 8 postignutih koševa. Značajan doprinos dale su i mlađahne Dorotea Blažičević sa 4 postignuta koša, Lorena Kanižaj sa 2 postignuta koša i Lucija Petras sa dvije osvojene lopte. U strijelce se je upisala i Lana Ivoš košem iz slobodnih bacanja. 

Kod gošći prvo ime kao i prvo ime susreta bila je Lea Huđek sa 44 postignuta koša i možemo na neki način reći da je ona sama pobjedila na današnjoj utakmici.

ŽKK Virovitica – ŽKK Bistra 36:56

ŽKK Virovitica: Bajivić, Požežanac Sabolić 19, Ivoš 1, Lebinac, Moslavac, Hetzel 2, Blažičević 4, Kanižaj 2, Duršot, Čevelak, Petras i Salajić 8.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content