FOTO Dva pogotka Begovića u nastavku odvela Pitomaču u daljnju fazu natjecanja juniorskog Županijskog kupa

Juniori Suhopolja odigrali su prvu službenu utakmicu nakon što je klub vratio taj uzrast “u pogon”, a težak ispit na otvaranju sezone imali su u kup natjecanju u kojem su ove srijede na stadionu Park dočekali nogometaše Pitomače.

Gosti su gotovo cijelu utakmicu držali loptu u svojim nogama i stvarali prilike. U nekoliko su navrata opasno zaprijetili Dominik Štefoković i Amar Ali, no odličan je na vratima Suhopolja bio Mihael Solar koji je ujedno pričuva Natanaelu Vidaku u seniorskom sastavu. Nakon jedne lošije reakcije u šesnaestercu domaćina gdje je pogriješila obrana, Pitomača je postigla prvi pogodak. Goste je u prednost svojim zgoditkom doveo Amar nakon 22. minute igre.

Nogometaši Darija Gabrića orijentirali su se na kontre, nekoliko su puta iz dobrih prilika pokušali ugroziti vratara Tudića, no sve to nije bilo dovoljno za izjednačenje. I dok su gosti razmišljali o drugom pogotku koji bi riješio susret, nakon jedne duge lopte sam se pred vratarom Pitomače našao Martin Dejanović koji u posljednjim trenucima prvog poluvremena pogađa za 1:1.

U nastavku se gledala ista “slika”. Gosti su kombinatorikom tražili put do domaće mreže, a to im se isplatilo u 61. minuti. Glavni sudac utakmice, Leopold Majstorović, pokazao je na bijelu točku, a siguran realizator za 1:2 bio je Pavao Jan Begović. Isti je igrač nakon deset minuta riješio pitanje pobjednika kada je još jednom matirao Solara i osigurao svojoj momčadi prolaz u drugo kolo.

(www.icv.hr, mra)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content