Ministrica Vučković najavila natječaj za financiranje opreme za navodnjavanje: Apel Virovitičko-podravske županije i poljoprivrednika urodio plodom

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković danas (utorak) je u Virovitici otkrila kako su apeli Virovitičko-podravske županije i poljoprivrednika ovog kraja urodili plodom. Naime, Ministarstvo će u prvoj polovici 2022. godine raspisati natječaj za financiranje opreme za navodnjavanje.

– Putem Programa ruralnog razvoja ovdje se realiziraju tri vrlo vrijedna projekta navodnjavanja. Županija i poljoprivrednici često su nam isticali da bi bilo dobro imati poseban natječaj za financiranje opreme za navodnjavanje kako bi ta novoizgrađena javna infrastruktura navodnjavanja iz potencijala prerasla u pravu snagu i kako bismo olakšali poljoprivrednicima korištenje tako izgrađene javne infrastrukture. Nismo to mogli prije, ali danas se mijenja plan natječaja za 2021. godinu te radimo prvu najavu za 2022. godinu i mogu reći da je planiran takav natječaj za financiranje opreme za navodnjavanje u prvoj polovici 2022. godine – najavila je ministrica Vučković.

viber slika 2021 09 21 14 20 40 915
Foto: K. Toplak

Ovu vijest s radošću je dočekao župan Igor Andrović, koji se duže vrijeme zalagao za raspisivanje takvog natječaja. 

– Izuzetno me veseli najava posebnih natječaja za opremu za navodnjavanje. Znamo da smo kao županija jedan od lidera po ulaganju u sustave navodnjavanja, ali kako bi ti sustavi bili u još većoj funkciji bile su potrebne ove mjere, a to je da našim poljoprivrednicima koji su u obuhvatu sustava navodnjavanja pomognemo da kupe opremu i da te sustave koriste. U ovoj se sušnoj godini posebno pokazalo koliko znači sustav navodnjavanja i koliko povećava konkurentnost svakog poljoprivrednika – naglasio je župan Andrović.

(www.icv.hr, mp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content