Turnir u mini rukometu u povodu Dana VPŽ: Najbolji mali rukometaši Slatine i rukometašice 1234 Virovitice

U mulitifunkcionalnoj dvorani Viroexpo u subotu, 4. rujna u povodu Dana Virovitičko-podravske županije u organizaciji županijskog Rukometnog saveza i uz pomoć Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice, županijske i gradske Sportske zajednice te Hrvatskog rukometnog saveza održan je turnir u mini rukometu za najmlađe rukometašice i rukometaše.

Turnir je, u nazočnosti glavne tajnice Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Dore Međimorec, tajnika Sportske zajednice grada Virovitice Tihomira Majstorovića, člana Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza i predsjednika županijskog Rukometnog saveza Antuna Blaževića i koordinatora županijskog Rukometnog saveza Franje Metera, otvorio županijski pročelnik za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok.

Na turniru je sudjelovalo šest ekipa: RK Daruvar, RK Bjelovar, ŽRK Orahovica, RK Slatina, RK Viro Virovitica i ŽRK 1234 Virovitica. Igralo se jednostrukim bod sustavom nakon kojega su proglašene najbolje ekipe i pojedinci. U konkurenciji dječaka najbolja je bila Slatina, druga je bila Viro Virovitica, treći Bjelovar, a četvrti Daruvar.

Kod djevojčica 1234 Virovitica, dok je duga bila Orahovica. U ukupnom poretku najbolja je bila Slatina. Za najboljeg igrača proglašen je Leonardo Rakić (Slatina), za najboljeg vratara proglašen je David Nagy (Viro Virovitica), dok je najbolji strijelac bio Andrija Sertić (Slatina). U najbolju postavu turnira izabrani su Andrej Kordi i Samuel Bartolić, obojica iz Slatine, Juraj Kukić iz Viro Virovitice, Frano Gosto iz Bjelovara i Lukas Krajačić iz Daruvara.
Za najbolju igračicu proglašena je Ana Kosanović (1234 Virovitica), za najbolju vratarku Lorena Erceg (1234 Virovitica), dok je najbolja strijelkinja turnira bila Tara Liović (Orahovica). U najbolju postavu turnira izabrane su Franka Jakelić, Tena Pavoković i Una Grdić iz 1234 Virovitice te Lara Grabovac i Iva Boljkovac iz Orahovice.

Za najbolje trenerice proglašene su Ana Bijelić (Daruvar) i Maja Grdić (1234 Virovitica). Najmlađi sudionici turnira bili su Jakov Cvišić iz Viro Virovitice i Mija Šerbedžija iz Orahovice. Nagrade, medalje, priznanja i pehare podijelili su Bojan Mijok i Antun Blažević.

Rezultati:
VIRO VIROVITICA – SLATINA 6:8
ORAHOVICA – DARUVAR 9:6
DARUVAR – BJELOVAR 4:8
ORAHOVICA – SLATINA 2:18
1234 VIROVITICA – DARUVAR 11:6
SLATINA – DARUVAR  14.2
BJELOVAR – SLATINA  6:12
DARUVAR – VIRO VIROVITICA 4:7
BJELOVAR – 1234 VIROVITICA 16:8
SLATINA – 1234 VIROVITICA 22.2
VIRO VIROVITICA – ORAHOVICA 9:7
BJELOVAR – VIRO VIROVITICA 7:10
ORAHOVICA – BJELOVAR 3:14
VIRO VIROVITICA – 1234 VIROVITICA 11:6
1234 VIROVITICA – ORAHOVICA 10:8

Ukupni poredak:
1. Slatina
2. Viro Virovitica
3. Bjelovar
4. 1234 Virovitica
5. Orahovica
6. Daruvar

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content