Filmska večer u Suhopolju: Nagrađivani dokumentarac „Ljubav oko svijeta“, uz autore Anđelu i Davora Rostuhara, dolazi u Dvorac Janković

Dvorac Janković Suhopolje donosi još jednu posebnu dvorišnu večer uz film “Ljubav oko svijeta”. Ovaj nagrađivani film se prikazuje diljem Hrvatske (na nedavno održanim „Danima hrvatskog filma“ dobio je nagradu publike za najbolji filma nap.a.), u subota, 25. rujna, prikazat će se u Suhopolju, a doći će i autori filma, Anđela i Davor Rostuhar. Film će se prikazati u dvorištu Dvorca Janković u Suhopolju, od 20,00 sati, uz besplatan ulaz, ali za stol će biti potrebna rezervacija na e-mail: [email protected] U slučaju kiše, film će se prikazati u restoranu Dvorca Janković.

Što je to „Ljubav oko svijeta“?

Dva iskusna svjetska putnika, Anđela i Davor Rostuhar, upoznali su se zahvaljujući zajedničkoj strasti. Kad su se, nakon tri godine veze, odlučili vjenčati, jedino što je imalo smisla bilo je da i svoj medeni mjesec provedu radeći ono što najviše vole – putuju. Odlučili su medeni mjesec pretvoriti u jednogodišnje istraživanje odgovora pitanje – što je ljubav. Na putovanju su razgovarali s više od 200 ljudi u 30 zemalja na 6 kontinenata.

Po povratku doma, pretvorili su ovo inspirativno iskustvo u dokumentarni film i knjigu koji pokazuju svu složenost ljubavi u 21. stoljeću. Od dubokih amazonskih šuma i zabačenih sela na Himalaji, preko malih pacifičkih zemalja i afričkih slamova, sve do najvećih svjetskih metropola, ovaj zapanjujući dokumentarac prikazuje nam 33 različite priče o ljubavi i braku, izazovima i borbama, usponima i padovima, stvarajući jedinstvenu ljubavnu priču koja nas podsjeća kako ljubav nikada ne može biti jednostavna, ali kako je, istovremeno, tek nekoliko stvari na Zemlji jednostavno poput ljubavi.

REŽIJA: Anđela Rostuhar, Davor Rostuhar

SCENARIJ: Anđela Rostuhar, Davor Rostuhar / Suradnica na scenariju: Jasna Žmak

KAMERA: Davor Rostuhar

MONTAŽA: Ivan Živalj, asistent montaže Marin Nekić

PRODUCENTI: Anđela Rostuhar, Davor Rostuhar, Miodrag Sila, Nebojša Taraba, Andreas Martin

PRODUKCIJA (tvrtka): Klub za ekspedicionizam i kulturu (KEK), Drugi Plan, Autentic (Njemačka)

Film se prikazuje pod supokroviteljstvom Centra za posjetitelje “Dvorac Janković” i Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

(Dvorac Janković Suhopolje)

242364096 418141426594262 6396965206429427024 n

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content