Nagradu za najbolji tekst “Drago Britvić” osvojile skladbe u izvedbi Kvarteta Gubec i Tene Grlice

Udruga Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača i ove godine dodijelila je nagradu „Drago Britvić“ za najbolji tekst. Nagrada se dijelila u dvije kategorije: tekst na kajkavskom narječju i tekst na standardnom ili književnom hrvatskom jeziku.

Prva nagrada za najbolje napisan tekst na kajkavskom narječju 28. izdanja Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja pripala je Božici Jelušić sa skladbom „Senca na podravskemi puti“ u izvedbi Tene Grlice, druga nagrada pripala je Rajku Stilinoviću za skladbu „Popefka od tam“ koju je izveo Igor Drvenkar, dok je treća nagrada pripala Đurđi Vukelić Rožić za „Kralicu“ u izvedbi Mirka Švenda Žige.

Prvu nagradu za najbolji tekst na standardnom ili književnom hrvatskom jeziku osvojila je Đurđa Vukelić Rožić sa skladbom „Volim Podravinu“ u izvedbi Kvarteta Gubec, iza nje slijedi Lidija Lauš Lešćan sa skladbom „Pored rijeke“ u izvedbi The Fusion, a treće mjesto pripalo je Slavici Sarkotić za skladbu „Zavičaju srce hrli“ u izvedbi Barbare Suhodolčan.

Nagrade su uručili načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

(www.icv.hr, ib, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content