Nakon prijenosa prava vlasništva, spremnici za odvojeno prikupljanje papira bit će isporučeni građanima kroz dva mjeseca

U svjetlu donošenja Odluke o prijenosu prava vlasništva za spremnike za odvojeno prikupljanje papira, na aktualnom satu 4. sjednice Gradskog vijeća Grada Virovitice postavljeno je pitanje kada će građani dobiti te spremnike i u kojoj je fazi projekt.

Ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, kao i dodatak Ugovora gradonačelnik Ivica Kirin potpisao je s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost temeljem Javnog poziva za iskaz interesa za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada. Ugovorima su definirane količine, specifikacije, kao i procijenjene vrijednosti spremnika te uvjeti, način nabave, dostave i prijenosa vlasništva.

20210916 164454

– Fond je proveo odvojene postupke nabave za svaku vrstu spremnika te ih sukladno terminskom planu isporučuje jedinicama lokalne samouprave. Po sklapanju ugovora o prijenosu prava vlasništva za spremnike za odvojeno prikupljanje papira te nakon što Grad Virovitica evidentira spremnike, isti će biti podijeljeni građanima bez naknade u suradnji s tvrtkom FLORA VTC d.o.o. Ukupno je zaprimljeno 6.583 plavih spremnika, od čega 6.500 spremnika zapremnine 120 l i 83 spremnika od 240 l. Očekivano vrijeme isporuke prema građanima je unutar dva mjeseca, rekao je pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Antonio Dražić.

Ujedno je dodao da se još očekuje Ugovor o prijenosu prava vlasništva za 6.583 spremnika za odvojeno prikupljanje plastike, koji će se također podijeliti svakom kućanstvu na području Grada bez naknade.

Uz navedeno, Grad je do sada zaprimio 77 kontejnera za papir zapremnine 1.100 l, 77 kontejnera za plastiku zapremnine 1100 l, 90 spremnika za biootpad kapaciteta 240 l te 83 kontejnera za biootpad zapremnine 1.100 l. Kontejneri veće zapremnine su postavljeni na lokacijama stambenih zgrada, dok će se manji spremnici podijeliti prema kućanstvima.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content