OBŽ nastavlja sufinancirati Program osposobljavanja managera: Investirano preko pola milijuna kuna od početka provedbe edukacije

Župan Ivan Anušić i direktor osječkog Regionalnog ureda Hrvatske udruge poslodavaca, Ivan Sarić, danas (petak) su potpisali novi Ugovor o suradnji u “Programu osposobljavanja managera – PUMA”.

– Osječko-baranjska županija od 2005. godine sufinancira program PUMA zajedno s Hrvatskom udrugom poslodavaca koja program provodi od 1996. godine. Radi se o projektu pripreme i edukacije menadžera u tvrtkama s područja naše županije, a današnjim Ugovorom Osječko-baranjska županija će iznosom od 30.000,00 kuna sufinancirati provođenje ovog projekta i u 2021./2022. godini za najmanje 80 polaznika. Od 2005. godine, Županija je izdvojila ukupno 575.000 kuna za sufinanciranje projekta. S ovakvim i sličnim aktivnostima nastavit ćemo i u budućnosti, podržavajući sve kvalitetne i vrijedne ljude na njihovom putu ka uspjehu- kazao je župan Ivan Anušić.

Župan je ujedno čestitao Denisu Sušcu i tvrtki Mono na osvojenju Zlatne bilance, nagradi FINA-e za sveukupnog pobjednika i najuspješnijeg poduzetnika prema financijskom rejtingu u 2020. godini, kao i nagradi za najbolju tvrtku u kategoriji informacija i komunikacija.

– Razlog pokretanja projekta PUMA je nemogućnost pronalaska menadžerskog kadra sa specifičnim znanjima s obzirom da formalno znanje stečeno tijekom školovanja nije bilo dovoljno, a u tom vremenu nije bilo ni edukacijskih kuća. Važno je istaknuti da su ovi programi besplatni za naše članove zahvaljujući sufinanciranju Osječko-baranjske županije i HUP-a, što je “coast benefit” od članstva, a slijedom toga iz godine u godinu sve se više članova javlja s novim temama i prijedlozima seminara. Također, ovi su programi besplatni za najbolje studente Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku čime smo zaokružili povezanost akademske zajednice, gospodarstva i lokalne samouprave. Polaznici stječu znanja iz različitih područja, primjerice strateškog i operativnog menadžmenta, prodaje, nabave i slično, a uz to radimo specifične seminare o proširivanju poslovanja u druge zemlje zahvaljujući Google-ovim alatima, ali i optimizaciji troškova između proizvodnje i prometa u prijevozu- rekao je Ivan Sarić.

Denis Sušec naglasio je kako činjenica da program traje već četvrt stoljeća i da je kroz njega ujedno prošlo nekoliko tisuća polaznika, samo govori o njegovom donošenju značajne dodane vrijednosti na tržište i omogućavanju tvrtkama boljeg i jačeg poslovanja. Osim tog, istaknuo je kako je sama suradnja između Osječko-baranjske županije i HUP-a hvalevrijedna i dobrodošla.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo OBŽ Ivana Katavić Milardović naglasila je kako je cilj ovakvog projekta stvaranje pozitivnog okruženja za razvoj malog i srednjeg poduzetništva.

– Važno je imati pravu informaciju u pravo vrijeme kako bi svi sudionici tržišne utrke bili konkurentni i kako bi mogli unaprijediti svoje poslovanje. Upravo zato Osječko-baranjska županija zajedno s HUP-om provodi niz različitih projekata poput PUMA-e, a vesele nas povratne informacije polaznika i njihovo zadovoljstvo nakon odslušanog seminara s obzirom da se isti ocjenjuje- istaknula je pročelnica Ivana Katavić Milardović.

Renata Zubaj istaknula je nužnost organizacije ovakvih seminara.

– Ovakva prilika za stjecanjem znanja i edukaciju mi znači puno jer su promjene konstantne i nužna nam je neprestana uključenost i praćenje svih zakona i propisa- zaključila je.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content