Održana početna konferencija projekta “PSS – Pomoć za sretniju starost”: Zaposleno 25 žena koje brinu o 150 starijih osoba

Danas (utorak) je u Poduzetničkom inkubatoru Pitomača održana početna konferencija projekta “PSS – Pomoć za sretniju starost” u okviru program „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ kojeg provodi Udruga umirovljenika Hrvatske Općine Pitomača u partnerstvu sa Općinom Pitomača, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područnim uredom Virovitica i Centrom za socijalnu skrb Virovitica.

Završnoj konferenciji, između ostalih, nazočili su voditeljica projekta Željka Kovač, direktor tvrtke Draft d.o.o Davor Deskar, predsjednica Udruge umirovljenika Marica Kovačev i predstavnica CZZS Kristina Drpić.

– Ovim projektom se želi utjecati na smanjenje nazaposlenosti žena koje su se kroz program osposobljavanja te zaposlenjem kao gerontdomaćice osposbile pružati potporu i podršku krajnjim korisnicima, a isto tako poboljšati kvalitetu života starijih osoba s područja općine Pitomača – rekla je predsjednica Udruge umirovljenika Marica Kovačev.

Projekt je izradila tvrtka DRAFT d.o.o., a sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85 posto, dok je ostatak sredstva u iznosu od 15 posto osiguran iz Državnog proračuna RH. Projekt će se provoditi 12 mjeseci, a ukupna vrijednost projekta iznosi 2.315.150 kuna.

20210928_120021

– Projektom je omogućeno zapošljavanje 25 gerontodomaćica koje će se skrbiti o minimalno 150 korisnika. Cilj nam je da ovo prođe što kvalitetnije jer već razgovaramo o pripremama za Fazu III ovog projekta da osiguramo ono nužno, a to je socijalna usluga koja nedostaje na području Općine – rekao je direktor tvrtke Draft d.o.o. Davor Deskar.

Osim 25 gerontodomaćica u projektu je zaposlen jedan projektni asistent, kao i dva terenska koordinatora.

– Prvi put sudjelujem u ovakvom projektu i jako sam zadovoljna. Imam šest korisnika koje obilazim biciklom kojeg sam dobila u sklopu projekta jer smo svi u istom selu i super sam se snašla. Odlično su me prihvatili i nadam se da će se nastaviti i treća faza – rekla je gerontodomaćica Nevenka Kranjc.

Ženama je osigurana i oprema za rad, odjeća, obuća i bicikli, a korisnicima mjesečna pomoć za namirnice, lijekove i higijenske potrepštine.

– Svi sudionici u ovom projektu su sretni što su počeli sa Fazom II ovog projekta. S još većom voljom i željom smo krenuli u obavljanje projektnih aktivnosti i idemo dalje –  za kraj je rekla voditeljica projekta Željka Kovač.

(www.icv.hr, ib)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content