Održano predstavljanje knjige „Šumarija Gola u Prekodravlju“ autora Zvonimira Ištvana

Jučer (četvrtak) u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici održano je predstavljanje knjige „Šumarija Gola u Prekodravlju“ autora Zvonimira Ištvana.

Na predstavljanju s nekoliko riječi obratili su se Nikola Cik kao autor predgovora, Vladimir Miholek predsjednik Ogranka Matice hrvatske Đurđevac, predstavnica Hrvatskih šuma Koprivnica Marina Juratović i sam autor knjige Zvonimir Ištvan.

– Htio sam da predstavljanje ove knjige bude baš u Grabrovnici zbog toga što je nekada Preradovićeva kuća bila lugarnica i koristili su ju šumari, a i općenito ovaj kraj je poznat po šumama. Ovo mi je već druga knjiga i nadam se da će do kraja godine izaći i treća – istaknuo je Zvonimir koji već dugi niz godina marno istražuje povijest šumarstva u Podravini, osobito jer je i sam po struci šumar.

Autor u ovoj knjizi na osnovu arhivske građe i kartografskog materijala prikazuje malu povjesnicu šumarije Gola u Prekodravlju, gospodarske aktivnosti u repaškim šumama, prodaje stabala i šumsko-poljskom gospodarenju kroz proteklo vrijeme. Ujedno istražuje i povijest okolice Molva, a stručne i znanstvene radove objavljuje u raznim publikacijama.

Predavanje je organizirano u suradnji Ogranka Matice hrvatske u Đurđevcu i Interpretacijskog centra Kuća Petra Preradovića.

(www.icv.hr, ib, Foto: D. Rešetar)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content