Općina Donja Motičina: Kružni tok prema Našicama opravdao izgradnju, uređene i okolne ulice

Općina Donja Motičina je već nadaleko poznata kao jedna od najvrjednijih općina u širem okruženju koja svake godine odradi niz vrijednih projekata prije svega usko povezanih s mještanima svih svojih naselja. Kako je poznato, nedavno je izgrađen kružni tok na prometnici prema Našicama koji se u kratko vrijeme pokazao kao itekako opravdan i koristan, a uređene su i okolne ulice.

– Kružni tok je već u ovo kratko vrijeme pokazao koliko je koristan i potreban za sigurnost svih sudionika u prometu, a prije svega naših mještana. Podsjetit ću, investitor su Hrvatske ceste i vrijednost ovog projekta je 5 milijuna kuna. Nekoliko je segmenata važnosti našeg kružnog toka, prvi je da veliki broj kamiona iz kamenoloma više ne idu kroz onu malu ulicu nego preko kružnog toka i tu smo povećali sigurnost mještana te ulice i velikog broja djece. Uskoro će biti asfaltirana i cesta koja vodi do kamenoloma “Crna glava”, a investiciju pokriva vlasnik Mato Zubak. Moram reći kako je i nama kao Općini taj dio važan obzirom da ista cesta vodi prema našoj industrijskoj zoni. Kružni tok pojačao je i vidljivost prometa na tom cijelom području, a uz sigurnost tu je i vizualni dio, mjesto je sada ljepše i modernije – kaže načelnik Željko Kovačević ta naglašava kako su u samom mjestu uređene i pojedine ulice.

– Kod nas je pravilo kada se uredi kanalizacija ili odrade drugi radovi na infrastrukturi u pojedinoj ulici, Općina s izvođačem radova dogovori da se saniraju ulice od iskopavanja i radova, a zajedno to i platimo. Tako smo sada obnovili i dio Ulice bana Jelačića i Ivana Gundulića – zaključio je Kovačević.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content