OSJEČANI VOLE “GAS DO DASKE” Gradskom ulicom gdje je ograničenje 50 vozio 130 km/h: Prijeti mu kazna do 15 tisuća kuna

blank
Foto: PU osječko-baranjska

Prema informacijama iz PU osječko-baranjske jučer su (četvrtak) na području cijele Osječko-baranjske županije provedene pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

Ukupno je evidentirano 120 prekršaja od kojih 109 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila, šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom i jedan prekršaj nepropisnog pretjecanja.

Najveća brzina evidentirana je u 12:10 sati u Osijeku, u ulici Martina Divalta, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 kilometara na sat, a vozač osobnog automobila kretao se brzinom od 130 km na sat. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju do šest mjeseci i tri negativna prekršajna boda.

U nadolazećem vikendu provesti će se pojačane mjere usmjerene na prekršaje koji su u uzročno-posljedičnoj vezi nastanka prometnih nesreća i posljedica u istima, a prvenstveno će se obratiti pozornost na prekoračenje brzine kretanja, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom kao i drugim težim prometnim prekršajima poput upravljanja vozilom pod zabranom, prije stjecanja prava na upravljanje ili oduzimanja prednosti prolaska pješacima, najavljuju iz osječke policije.

(www.icv.hr, tj)