Osječka Tvrđa više neće biti besplatno parkiralište: U staru, baroknu jezgru vozilom samo uz propusnicu

Novi režim prometovanja uveden je za staru gradsku jezgru. Od sada u osječku Tvrđu svojim vozilima i s propusnicama mogu samo stanari i djelatnici institucija koje imaju sjedište u tom dijelu grada.

Naime, zbog radova u Tvrđi i sigurnosti sugrađana, ponajprije učenika srednjih škola, gradska uprava odlučila je zabraniti prometovanje Tvrđom, a kako je medijima najavio dogradonačelnik Dragan Vulin, ni nakon završetka radova više se neće moći prometovati i parkirati kao do sada.

IMG 2165

– Pravo na jednu propusnicu po kućanstvu imaju stanari, oni koji imaju prijavljeno prebivalište na području Tvrđe ili boravište, što dokazuju potvrdom iz MUP-a. Po dvije propusnice dobivaju ustanove ili institucije koje imaju sjedište u Tvrđi. Nije u planu da promet u Tvrđu više uopće bude pušten, odnosno više se neće moći ulaziti kao što je to bilo ranije. Tvrđa će u iduće dvije godine, koliko traje projekt obnove infrastrukture, ali i nakon toga kada krenemo s obnovom fasada, poprimiti novo ruho i zablistati novim sjajem, tako da u njoj nije mjesto velikom broju vozila. Apsurdno je da je gradski biser, stara barokna jezgra do jučer bila najveće besplatno parkiralište u gradu – zaključio je za medije Vulin.

Dostavna i taksi vozila i dalje će smjeti ulaziti u Tvrđu, dok će sva ostala vozila morati imati propusnicu koja je povezana s registracijskom oznakom.

Svi oni koji još nisu ishodili propusnicu, zahtjev za izdavanje mogu uputiti na email [email protected] ili osobno u Kuhačevoj 9 od 7.30 do 15.30 sati.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content