Pijan prouzročio nesreću: Napuhao 2,43 promila i završio u lisicama

Protekli tjedan je na prometnicama Virovitičko-podravske županije evidentirano 13 prometnih nesreća, od kojih četiri s ozlijeđenim osobama i devet s materijalnom štetom, izvijestila je policija.

– U tim prometnim nesrećama su četiri osobe lako ozlijeđene i to tri vozača osobnih automobila i jedan biciklist u prometnim nesrećama koje su se dogodile početkom tjedna, tako da tijekom proteklog vikenda u šest prometnih nesreća nije bilo nastradalih sudionika u prometu – kažu iz PU virovitičko-podravske.

Dodaju kako su dva počinitelja prometnih nesreća upravljala vozilom pod utjecajem alkohola vrlo visoke utvrđene koncentracije. Kod vozača osobnog automobila koji je prouzročio prometnu nesreću u ponoć u nedjelju u Novoj Bukovici utvrđena je koncentracija alkohola u organizmu od 2,43 g/kg, zbog čega je sukladno odredbama čl. 134. Prekršajnog zakona uhićen. To je ujedno bila i najveća utvrđena koncentracija protekli tjedan.
 
Tijekom proteklog tjedna su policijski službenici u nadzoru prometa utvrdili 263 prekršaja, od kojih 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 106 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 58 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 36 prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, i dr.

Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena u četvrtak u 14,25 sati u Šaševu gdje je, na dionici D34 u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 115 km/h.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content