PITOMAČANI PREGAZILI GROFOVE Rekordna pobjeda protiv Suhopolja odlično se uklopila u proslavu stogodišnjice kluba

U trećem kolu 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica, u prvom ovosezonskom županijskom derbiju na svom Gmanju, Pitomača je s visokih 8:0 svladala Suhopolje.

Nakon poraza u Predavcu, gdje su se Presečanovi igrači “propisno” ispromašivali, konačno im se “otvorilo” i Grofovima su utrpali čak osam pogodaka, a moglo je biti i više. S druge strane, suhopoljska momčad je i dalje bez osvojenog boda, ali i s brojnim “brigama”.

IMG_4696-Custom

Gostujuću mrežu načeo je “ubojiti” Dino Milinović s dva zgoditka u 6. i 28. minuti. Do odlaska na odmor strijelci su još bili Marko Matančić u 31. i Karlo Jakupec u 40. minuti. Treba spomenuti da je domaćoj momčadi poništen kazneni udarac zbog ranijeg ulaska igrača u kazneni prostor prilikom izvođenja udarca u 15. minuti.

Prvi zgoditak u drugom dijelu nakon šuta Gorana Bošnjaka pripisan je vrataru Suhopolja Natanaelu Vidaku. Golijadu je zaključio hat-trickom kapetan Pitomače Matija Miloš s tri precizna i lijepa udarca glavom u 56. te 77. i 86. minuti.

IMG_4707-Custom

Ova visoka i pomalo nestvarna pobjeda odlično se uklopila u proslavu stogodišnjice pitomačkog kluba. Večer prije utakmice tim povodom u centru Pitomače koncert je održao popularni pjevač Jole, a pred Pitomačanima su još dvije jake utakmice, u idućem ligaškom kolu na gostovanju u Ferdinandovcu i u utorak, 21. rujna u susretu 1/16 finala Hrvatskog kupa kada na Gmanje dolazi Rijeka. Efikasna igra oduševila je sve navijače.

-Nakon peha u Predavcu, ovdje nam je gotovo sve ulazilo u gol. Čestitao bi svojim dečkima na odličnoj igri. Pokazali smo još jednom dobar i napadački nogomet. Jednostavno moram biti zadovoljan. Čestitam ekipi Suhopolja na fer i korektnoj igri. Idućeg vikenda slijedi derbi s Ferdinadovcem. Mi se nikoga ne bojimo i u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Znamo koliko smo jaki i koliko vrijedimo. Idemo utakmicu po utakmicu. Stavit ćemo težište na prvenstvo jer nam je to primarno, dok ćemo u kup utakmici napraviti koliko možemo, svjesni smo da su nam protiv Rijeke male šanse – rezimirao je trener Pitomače Ivan Presečan.

IMG_4734-Custom

S druge strane nije moglo biti zadovoljstva, trener Samuel Spudić bio je ogorčen igrom svoje momčadi.

-Čestitam domaćinu na odličnoj utakmici i vrhunskoj igri, a mi se moramo zapitati da li smo uopće za ovaj rang natjecanja. Pojedini naši igrači po svom pristupu, borbenosti, tehničkom i taktičkom znanju nisu za 4. ligu. Ako ne budemo našli neka bolja rješenja, bojim se da nam ne gine borba za opstanak – rekao je Spudić.

Spomenimo da su domaći nogometaši po prvi puta nastupili u novoj kolekciji dresova, na kojima dominira bijela boja sa zelenim dodacima.

Pitomača – Suhopolje 8:0
Igrač utakmice: Matija Miloš

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content