Počeo 28. Glazbeni festival Pjesme Podravine i podravlja: Prva večer održana u sjećanje na dr. Marijana Jergovića

U Sportskoj dvorani OŠ Petra Preradovića u Pitomači u subotu navečer počeo je 28. Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača 2021. Prva bila je posvećena skladatelju i utemeljitelju Pitomačkog festivala doktoru Marijanu Jergoviću. Na večeri koja je nazvana “Čuvar uspomena ” nastupili su: Boris Ćiro Gašparac, Đuka Čaić, Barbara Suhodolčan, Less band, The Fusion, Stjepan Jeršek Štef, Marta Nikolin, TS Mejaši, Podravski mužikaši, Barbara Othman te Festivalski glazbeni sastav i svi vokalni solisti na sceni. Za kraj prve večeri Festivala izvođači su zajednički izveli pjesmu „I kaj i ča i što“.

Prvoj večeri, između ostalih, nazočio je nazočio je izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora, saborski zastupnik Josip Đakić, saborska zastupnica Vesna Bedeković, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, predsjednik Županijske skupštine VPŽ Dinko Begović, načelnik općine Pitomača Željko Grgačić uz zamjenika Marina Aragovića, predsjednik Općinskog vijeća Pitomača Rikard Bakan te direktor festivala Rajko Stilinović. Voditelji festivala su bili Rosanda Tometić i Nikola Kristić.

1_IMG_0755
Foto: K. Toplak

Nakon festivalskog programa u dvorani, sve izvođače i goste pod festivalskim šatorom zabavljali su tamburaši u starkama – Mejaši.

Nedjelja (danas), 5. rujna, rezervirana je za Večer novih pjesama. Na sceni će nastupiti 20-ak kvalitetnih izvođača koji će prezentirati autorske radove odabrane od strane ocjenjivačkog suda iz opusa radova pristiglih na objavljeni javni natječaj za nagradu “Drago Britvić”. Druga večer Glazbenog festivala, kao i prva, bit će izravno emitirana na HRT 2 u 20.05 sati.

Organizator je Udruga Glazbeni festival “Pjesme Podravine i Podravlja” Pitomača, a suorganizator Hrvatska radiotelevizija. Festival je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića. Pokrovitelji su Virovitičko-podravska županija i Općina Pitomača, a supokrovitelj OŠ “Petra Preradovića” Pitomača, Hrvatsko društvo skladatelja i Turistička zajednica općine Pitomača.

(www.icv.hr, ib, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content