Počinje nova školska godina: Evo kako će Grad Virovitica olakšati roditeljima, školarcima i vrtićarcima

Sljedeći tjedan počinje nova školska godina 2021./2022. Grad Virovitica na brojne načine izlazi u susret roditeljima i školarcima kako bi se rasteretio kućni budžet te olakšao polazak u školu, odnosno vrtić.

U novoj školskoj godini Grad kao osnivač osigurao je nabavu obveznog radnog materijala, radnih bilježnica, listića i likovnih mapa za učenike od 1. do 4. razreda osnovnih škola, te nabavu maskica za učenike od 5. do 8. razreda osnovnih škola.

– I ove godine osigurali smo program produženog boravka u osnovnim školama u kojima smo osnivač za učenike razredne nastave, a koji će se organizirati sukladno epidemiološkoj situaciji i kapacitetima. Navedeni program Grad Virovitica sufinancira na način da 60 posto ekonomske cijene snosi Grad, a 40 posto roditelji. Osim toga, ovaj tjedan potpisali smo Ugovor za projekt “Odrastimo jednako – Faza VI” kroz koji ćemo s partnerima, osnovnim školama Ivane Brlić – Mažuranić i Vladimir Nazor, nastaviti s besplatnom školskom prehranom za djecu u riziku od siromaštva u novoj školskoj godini – rekao je gradonačelnik Ivica Kirin.

Nastavlja se i provedba projekta “Korak u život jednakih mogućnosti – Faza IV.”, odnosno pomoćnika u nastavi, a natječajni postupak je tijeku. Također, učenici će i dalje ostvarivati pravo na besplatan prijevoz.

Što se tiče vrtića, proširit će se kapacitet za 53 nova mjesta.

– U svrhu proširenja kapaciteta Dječjeg vrtića Cvrčak, a kako bi se zadovoljio kompletan obuhvat djece s područja grada, prošle je godine otvoren dislocirani vrtić u Svetom Đurđu u okviru DV Cvrčak, a u koji je upisano 32 djece. Od ove pedagoške godine s radom počinje i zgrada 1 Dječjeg vrtića (stara zgrada COOR-a) te će se time dodatno proširiti kapacitet za 53 mjesta (predškolci) – rekao je gradonačelnik Kirin dodavši kako Grad Virovitica nastavlja sufinancirati ekonomsku cijenu Dječjeg vrtića Cvrčak, na način da 70 posto cijene snosi Grad, a 30 posto roditelji.

Nastavljene su i druge investicije na postojećim zgradama vrtića, postavljena je nova zaštitna ograda u zgradi 2 na Trgu dr. Ante Starčevića, a sve u skladu s poštivanjem i unapređivanjem Sigurnosno-zaštitnih i preventivnih programa i protokola. Kako bi se podignuo standard boravka djece u unutrašnjim prostorima, u zgradi 2 također se pristupilo i sanaciji sanitarnih čvorova u sklopu soba dnevnog boravka djece.

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content