Podizanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava: Produžen rok podnošenja zahtjeva na Natječaj za vinogradarstvo i voćarstvo

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je drugu izmjenu Natječaja za provedbu tipa operacije 4.1.1 “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava” – podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada te za podizanje novih vinograda i/ili restrukturiranje vinograda stolnih kultivara.

Izmjenama se rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde produžuje do 29. listopada 2021. do 12 sati.

Svrha Natječaja za vinogradarstvo i voćarstvo je podizanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u ovim sektorima. Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate u sektoru voća odnosno vinogradarstva, sukladno posebnim propisima kojima se uređuje rad proizvođačkih organizacija.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore po Natječaju za vinogradare je 70.000.000 kuna, a za voćare 200.000.000 kuna.

(apprrr.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content