Pomoćnici u nastavi potpisali ugovore: Od ponedjeljka će sa svojim učenicima sjesti u školske klupe

U Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije danas (petak) potpisani su ugovori s 44 pomoćnika u nastavi u sklopu projekta „In-In – integracija i inkluzija“. Projekt, čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija, vrijedan je 2.265.090 kuna i financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Ove školske godine u projekt uključeno je 19 škola partnera, od kojih 15 osnovnih i 4 srednje škole kojima je Županija osnivač te Katolička osnovna škola.

– Ovo je sedma školska godina kako potpisujemo ugovore s pomoćnicima u nastavi, a moram reći da smo dobili odobrenje za još šest pomoćnika koje ćemo zaposliti tijekom školske godine kada učenici, koji su još uvijek u obradi, dobiju rješenje za pomoćnika u nastavi – rekla je županijska pročelnica za obrazovanje i demografiju Martina Bunić.

viber_slika_2021-09-24_12-07-30-716
Foto: K. Toplak

Osim pomoćnika uključenih u projekt „In-In – integracija i inkluzija“, deset pomoćnika osigurala je Udruga osoba s invaliditetom Slatina u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom. 

– Oni će u okviru svojeg projekta financirati osiguravanje 10 pomoćnika u nastavi, a oni su već zaposleni u školama jer je Udruga ranije zaprimila Odluku o financiranju. Nažalost mi smo Odluku zaprimili tek kada je već počela školska godina i zato je ovoliko trebalo da pomoćnici krenu na nastavu sa svojom djecom. Nadamo se da će to sljedećih godina biti ranije riješeno – rekao je župan Igor Andrović te dodao kako će ove godine ukupno 55 učenika imati pomoćnike, jer dvoje učenika ima zajedničkog pomoćnika. 

– Kada se tome pridoda još šestero pomoćnika tijekom školske godine, za koje smo dobili odobrenje, a čekamo i rješenje, bit će to ukupno 60 pomoćnika zaposlenih preko projekta Virovitičko-podravske županije i projekta Udruge osoba s invaliditetom Slatina – naglasio je župan.

Osim novih pomoćnika, ugovore je danas potpisao i niz pomoćnika u nastavi koji svoje korisnike prate tjekom više godina. Jedna od njih je Kristina Pavlek iz Virovitice koja kao pomoćnica u nastavi radi u OŠ Ivana Gorana Kovačića u Gornjem Bazju.

viber_slika_2021-09-24_12-07-40-791
Foto: K. Toplak

– Već sam treću godinu zaredom pomoćnik u nastavi jednoj prekrasnoj djevojčici i osim što joj pomažem u edukaciji, stekle smo veliko prijateljstvo. Brzo smo se navikle jedna na drugu i stvorile prijateljski odnos te smo kroz igru krenule s edukacijom. Potrebno je puno ljubavi, empatije, zagrljaja i pohvala kako bi djete osjetilo svoju vrijednost i dobilo želju za nastavkom učenja. Presretna sam što je vidljiv uspjeh kod nje, kako u nastavnom smislu, tako i u emotivnom i zbilja se radujem što sam dio ovako jednog velikog projekta kroz koji mogu pomoći – rekla je K. Pavlek. 

Jeleni Kolaković iz Suhopolja ovo će također biti treća školska godina u ulozi pomoćnika u nastavi u OŠ August Cesarec iz Špišić Bukovice.

viber_slika_2021-09-24_12-07-41-744
Foto: K. Toplak

– Moj učenik kojemu sam bila pomoćnica u nastavi posljednje dvije godine je završio osmi razred pa ove godine krećem iznova s novim učenikom kojega ću upoznati u ponedjeljak. Ovo je posao u kojemu sam pronašla sebe, radim ga s istinskim zadovoljstvom – rekla je J. Kolaković.

Potpisivanju ugovora nazočili su i ravnateljica Razvojne agencije Vidra Emina Kovač, Jasna Per-Kožnjak ispred Poslovnog učilišta “Eduka Plus” u kojemu su pomoćnici prošli edukaciju te ravnatelji škola uključenih u projekt. 

(www.icv.hr, mp, Foto: K. Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content