Posjetite Otočke virove i Vinkovce: Uživajte u gotovo netaknutoj prirodi, kao i u jednom od najljepših slavonskih gradova

S Nibom Toursom posjeti Otočke virove i Vinkovce. Otočki virovi i jedinstvene u svijetu šume hrasta lužnjaka na ovom području prirodni su fenomen i zaštićeni rezervat bogate flore i faune. Kroz šumu teče divan Bosut i druge rječice te se mjestimice stvaraju močvare.

Polasci iz Koprivnice, Đurđevca, Pitomače, Virovitice i Slatine!

Polazak u jutarnjim satima sa mjesta prema dogovoru. Vožnja autobusom turističke klase uz usputne pauze prema potrebama putnika do grada Otok koji je smješten u zapadnom Srijemu, na području Vukovarsko-srijemske županije. Na području Otoka nalaze se  prirodni fenomen Otočki virovi koji obuhvaća rječicu Virovi i okolnu šumu hrasta lužnjaka. Hrast lužnjak naše je najcjenjenije drvo nizina, a Spačva je u Hrvatskoj najveća šuma ovoga diva. Zbog gotovo netaknute prirode Otočki virovi su sačuvali autohtone vrste ptica kakve ornitolozi nalaze samo u predjelu tog neobičnog vodotoka. Slično je i s ribama kakvih ima samo u tom šumskom potoku. Po dolasku odlazak do novootvorenog Bioekološko – edukacijskog centra Virovi, susret sa vodičem te polazak u šetnju poučnim stazama spačvanskih bazena. Poučna staza Virovi duga je 2.727 metara dok trasa poučne staze Lože iznosi sveukupno 2.860 metara dužine.

orocki virovi s virovi hr

Staze su uređene kao postojeće zemljane staze (prirodno zatravljene unutar postojećih šumskih puteva i ribičkih staza), a orijentirana su na pokazne točke reprezentativnih primjeraka šumske vegetacije i staništa i obalu. Pri šetnji predviđeno je vrijeme za pauze i odmor od šetnje i to kod srednjovjekovnog arheološkog nalazište Virgrad. Na nalazištu je prorijeđeno raslinje, preko opkopa su izgrađeni mostovi koji formiraju šetnicu radi lakšeg prolaska nalazištem, sagrađena je visoka promatračnica ptica, postavljene su klupe za sjedenje, informativne ploče s podacima o nalazištu i putokazi, a svi su dijelovi izrađeni od drveta. Nakon šetnji stazama povratak do edukacijskog centra Virovi te slobodno vrijeme za odmor, kavu, sok ili ručak. Po želji grupe mogućnost vožnje električnim brodom rječicom Virovi (fakultativno). Nakon odmora i okrijepe polazak kući uz usputno stajanje u jednom od najljepših slavonskih gradova – Vinkovaca. Šetnja njegovim ulicama i trgovima uz kratko slobodno vrijeme. Polazak kući. Dolazak u mjesta polaska u kasnim večernjim satima.

Otok: Dva nova turistička broda zaplovila Virovima

Cijena aranžmana iznos: 170,00 kn

Kalkulacija je rađena na bazi 40 osoba. Za putovanje vrijede Ugovor i Opći uvjeti putovanja Niba Tours d.o.o.

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz autobusom turističke klase, voditelja putovanja, posjet Otočkim vrtovima, šetnju poučnim stazama Virovi i Lože uz stručno vodstvo, posjet Vinkovcima, osiguranje od odgovornosti, troškove organizacije i realizacije putovanja, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje: vožnju brodom (30,00 kn po osobi, min. 12 prijavljenih), najam kanua, kajaka, čamaca, bicikala, troškove osobne potrošnje.

Na putovanje je potrebno ponesti udobnu obuću primjerenu šetnji šumom.

(nibatours.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content