Posljednje ovogodišnje tretiranje komaraca: Grad Osijek u 109 tretmana potrošio preko 5 milijuna kuna

Kako je monitoring na području grada Osijeka pokazao potrebu za provođenjem novih tretmana suzbijanja odraslih komaraca u rubnim dijelovima grada, gradonačelnik Ivan Radić odlučio je o još jednoj provedbi adulticidnih tretmane sa zemlje upravo na tim područjima, pa je krajem ovoga tjedna ( 02. i 03. rujna) obavljeno posljednje ovogodišnje tretiranje komaraca.

Riječ je o površini od ukupno 2712 hektara, a cijena je navedenih tretmana 277.980 kuna. Svi su tretmani provedeni u skladu s preporukama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

Grad Osijek ove je godine proveo 109 tretmana suzbijanja komaraca na površini od 53.909 hektara i za to utrošio 5.331.298,25 kuna.

Prema najavama iz Gradske uprave cijelom problemu suzbijanja komaraca u slijedećoj sezoni pristupit će se na drugačiji način jer su tretmani koji su se provodili ove godine bili samo “vatrogasne mjere”.

Jedino organiziranim, cjelovitim i sustavnim tretmanima na području svih osječko-baranjskih općina i gradova, može se postići dugoročan efekt smanjenja brojnosti komaraca, smatraju čelnici Grada Osijeka i OBŽ.

(www.icv.hr, tj)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content