PRAVO LICE DINAMA ZA PRVI TRIJUMF Petković junak protiv Genka: Dobra smo ekipa, još puno toga možemo pokazati

Utakmica je bila sve samo ne ono što sugerira rezultat, kazao je Dinamov trener Damir Krznar na novinarskoj konferenciji nakon 3-0 pobjede “Modrih” protiv Genka u susretu 2. kola H skupine Europske lige – piše vecernji.hr

-Večeras smo mi bili ti koji su realizirali svoje prilike i zbog toga smo presretni. No, bila je to čvrsta i ravnopravna utakmica sa strane Genka. Naša pobjeda je zaslužena, ali čestitke Genku na izuzetno dobroj partiji – kazao je Krznar.

-Naš plan igre je uspio. Znali smo da će biti faze igre tijekom koje ćemo patiti, ali i znali smo da ćemo dočekati svoju šansu. Slično kao što smo igrali prošle sezone, što se Europe tiče – dodao je Krznar.

Krznar je istaknuo kako su u prvom poluvremenu obje momčadi imale dobre periode igre.

“U prvom poluvremenu je bilo na momente naše dobre igre, a na momente njihove, no u drugom poluvremenu smo zagospodarili terenom, naravno pomogao nam je i crveni karton kod domaćina. Ali i prije toga smo uzeli konce igre”.

Nakon utakmice protiv West Hama u kojem je Dinamova obrana “poklonila” gostima oba gola, večeras je igrala bez greške.

-Cijela obrana je odradila junački posao, mislim na svih 11 igrača. Lauritsen i Theophile su odlično čuvali Onuachua – dodao je Krznar.

Krznar je usporedio prva dva suparnika plavih u skupini.

-Dvije su to dosta različite momčadi. West Ham je fizički zahtjevna ekipa, ima moćne, brze i potentne igrače, dok je Genk momčad koja voli posjed i koja se voli nadigravati i koja voli kratak pas. U toj analizi Genk je puno sličniji nama pa se njemu i puno lakše prilagoditi. Mislim da je West Ham u ovoj grupi ipak malo iznad svih nas, ali to ne znači da ćemo se predati. Bit će u ovoj grupi još zanimljivih i napetih utakmica – opisao je Krznar.

-Nismo očajavali nakon poraza od West Hama, ali nećemo sada pobjeći u visini. Idemo utakmicu po utakmicu. Nakon poraza od West Hama bilo je puno potresa van kuće, sada smo dobili jedan mir, a u tom miru moramo raditi još čvršće – istaknuo je Krznar.

U idućem kolu Dinamo gostuje kod Rapida.

-Bit će to još jedan teška i zahtjevna utakmica. Morat ćemo u nju ući s jednakom energijom i željom. Moramo se dobro pripremiti, ne bježimo od toga da ćemo i na toj utakmici ići po puni plijen – najavio je Dinamov strateg.

-Bila je ovo jako teška utakmica, znali smo da ćemo morati više raditi bez lopte i znali smo da iz toga možemo dobro ići u kontre što smo i ostvarili – istaknuo je i Mislav Oršić.

-Imali su i oni svoje prilike, moglo je to otići i u drugom smjeru, ali pokazali smo karakter i vratili se s pobjedom nakon poraza od West Hama. Momčad je dobro reagirala, pokazali smo energiju, stvarno smo sretni i zadovoljni – dodao je.

Oršić je istaknuo kako ova pobjeda jako puno znači u borbi za plasman u drugi krug natjecanja.

-Nakon poraza od West Hama, puno se pisalo jesmo li pravi. Sretni smo što smo pokazali da možemo, a i sebi smo dokazali da možemo i sada smo na pravom putu da možemo ponovo proći skupinu – kazao je.

Bruno Petković je s dva gola bio jedan od junaka Dinamove pobjede.

-Dobra smo ekipa, još puno toga možemo pokazati. Idemo utakmicu po utakmicu i vjerujem kako ćemo iz susreta u susret biti bolji – kazao je Petković u kamere Arena sporta.

-Bila je to teška utakmica, jedno vrijeme su nas stisnuli, no izvukli smo se. Na kraju smo imali i sreće, ali zasluženo smo pobijedili – istaknuo je Luka Ivanušec.

-Imali su oni dosta prilika, spasila nas je vratnica, ali i njih je spasila vratnica. Drago mi je što sam zabio, nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje – dodao je.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content