Projekt Centar za posjetitelje Križnica: Edukacija o turističkim mogućnostima i poljoprivredi u zaštićenim područjima

U periodu od 13. do 15. rujna 2021 godine, u Dravskoj iži na Križnici, u sklopu provedbe projekta Centar za posjetitelje Križnica – Interpretacijski centar Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, održana je edukacija partnera, vanjskih suradnika i lokalnog stanovništva na kojoj su sudjelovali i djelatnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije.

Edukacija je provedena kroz organizaciju 3 jednodnevne radionice u sklopu 3 modula, a teme su zaštićena priroda, poljoprivreda i ruralni turizam. Edukaciju je provela Izv. prof. dr. sc. Kristina Petljak iz tvrtke Spasilac d.o.o. Zagreb.

Nositelj projekta je Općina Pitomača, a projektni partneri su: Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije i Turistička zajednica općine Pitomača, a ukupna vrijednost projekta iznosi 15.510.894 kn.

Razdoblje provedbe projekta je od 23. siječnja 2017. do 31. prosinca 2021. godine. Opći cilj projekta je doprinijeti uspostavi održivog korištenja prirodne baštine na području Virovitičko-podravske županije koja će kroz integraciju svih projektnih aktivnosti za cilj imati doprinos održivom društveno-gospodarskom razvoju na lokalnoj i regionalnoj razini.

(virovitica-nature.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content