PROŠLOTJEDNI REKORDER Biciklist napuhao 3.56 promila u 9 sati ujutro

U svojem tjednom izvješću o stanju prometa, PU virovitičko-podravska izvijestila je kako je tijekom proteklog tjedna evidentirano osam prometnih nesreća, sve s materijalnom štetom. U dvije prometne nesreće počinitelji su napustili mjesto događaja, jedan od njih je naknadno pronađen, dok se za drugim traga. Jednako tako kod jednog vozača koji je prouzročio prometnu nesreću utvrđena je prisutnost alkohola u organizmu.

Ukupno je utvrđeno 242 prekršaj, od kojih 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 94 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 56 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja, 1 prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme isteka važenja prometne dozvole ili tehnički neispravnim vozilom, i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3.56 g/kg je utvrđena u nadzoru prometa kod biciklista starosti 55 godina koji je zatečen kako upravlja biciklom pod utjecajem alkohola u ponedjeljak, 30. kolovoza u 09.50 sati u Žubrici.

Temeljem čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene su dvije osobe zbog vožnje pod utjecajem alkohola i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom.

(www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content