Radionica u sklopu EU projekta “Odgovorna zelena destinacija Europske Amazone”: Uvid u turističke i proizvodne potencijale

- PROMO -

U sklopu EU projekta “Odgovorna zelena destinacija Europske Amazone”, u komu je Osječko-baranjska županija jedan o partnera, jučer (9. rujna 2021. godine) je u prostorijama Hotela Zoo u Osijeku održana radionica čiji je glavni cilj bio prikupiti uvid u turističke i proizvodne potencijale svake regije unutar rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav.

Ideja radionice je intenzivno aktivirati lokalne stručnjake i pojedince kako bi dobili detaljne informacije o trenutnoj situaciji o prirodnim i kulturnim atrakcijama, (potencijalnim) turističkim proizvodima, infrastrukturnoj podršci (npr. smještaj, prijevoz) i ljudskim resursima.

– Naime, Osječko-baranjska županija dio je UNESCO-ovog petodržavnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. U suradnji s 13 drugih organizacija iz Austrije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske i Srbije, povezujemo 12 zaštićenih područja i ujedinjujemo pet zemalja duž tri rijeke (700 km) u jednu zajedničku odgovornu zelenu destinaciju Europska Amazona. Naš cilj je poboljšati održivi gospodarski rast i razvoj turizma temeljen na izrazitom prirodnom i kulturnom nasljeđu, što će rezultirati suradničkom mrežom ključnih aktera i omogućiti okruženje za visokokvalitetni turizam, a imajući u vidu ograničene resurse ekosustava – ističu iz OBŽ.

(www.icv.hr, tj)

Povezane vijesti

Skip to content