Rođeni Virovitičanin Deni Černi osvojio broncu u bacanju kugle na Paraolimpijskim igrama u Tokiju

Rođeni Virovitičanin Deni Černi na Paraolimpijskim igrama u Tokiju u subotu, 4. rujna osvojio je broncu. Ovo je najveći uspjeh hrvatskog rekordera u bacanju kugle, diska i koplja u kategoriji F33.

Deni živi u Grubišnom Polju i nastupa za Atletski klub OTOS Grubišno Polje. 

– Iz Hrvatske smo otišli 10.85, a ovdje sam bacio 11.25 i presretan sam. Osijetio sam na treninzima da bi to moglo biti dobro. Nisam želio razmišljati o mogućem plasmanu, već sam želio baciti najdalje što mugu i uspio sam – kazao je Černi koji je sa šest godina obolio od bolesti dystonia, piše Gol.hr.

Do sada mu je najveći uspjeh bilo srebro na EP- u Berlinu prije tri godine, te bronca ove godine na EP u poljskom Bydgoszczu.

– Dosta vremena sam proveo u pogrešnoj kategoriji, prije pet godina sam dobio novu kategoriju i u njoj sam napredovao. Pariz će biti brzo, sada ću još više gristi – dodao je.

Černi je u atletiku ušao 2006. na poziv proslavljenog hrvatskog paraolimpijca Darka Kralja. Nakon prvog odrađenog treninga svidjelo mu se bacanje kugle i nastavio je.

Uz njega je cijenu sportsku karijeru trener Boris Kljajić.

– Ne znam odakle je to izvukao. Na treninzima smo najdalje bacali 11.01. Dobro smo tempirali formu. Stvarno mu svaka čast. Nakon 15 godina rada, juniorskih, svjetskih prvenstava, okrunili smo naporan rad medaljom – kazao je Klajić.

(gol.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content