Sebastian Leci posjetitelje virovitičke Knjižnice „odveo” na vrh Grossglockner

Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica jučer (utorak) je po četvrti put ugostila mladog virovitičkog planinara i alpinista Sebastiana Lecija, koji je posjetitelje odveo na „Put do Grossglocknera”, na koji je on sam otišao krajem lipnja ove godine.

U ime Gradske knjižnice i njenog ravnatelja Roberta Fritza okupljene je pozdravila Nela Krznarić, voditeljica Odjela za odrasle.

– Večeras ste došli ovdje u godini čitanja ali ja bih rekla da ćemo mi večeras čitati ljepotu prirode. Također, večeras ćemo se na poseban način sjetiti našeg dragog kolege Jasena Platenika, koji je preminuo u proljeće ove godine, a koji je prvi Virovitičanin koji je osvojio vrh Grossglockner – istaknula je.

850 4508
Foto: M. Turkalj

Jednoipolsatno predavanje koje je uslijedilo pokazalo je okupljenima kako su izgledale tehničke, fizičke i mentalne „pripreme”, ali i sam uspon na austrijski vrh Grossglockner, koji je posvetio svom prijatelju i kolegi planinaru Jasenu Plateniku. Kroz mnoštvo fotografija i videa, Sebastian Leci prikazao je surovu moć prirode i planine, kao i njenu neusporedivu ljepotu i značaj. Kako je objasnio, planinarenjem i alpinizmom čovjek pomiče svoje osobne granice ali i spoznaje samoga sebe.

Mnoštvo pitanja za ovog mladog avanturista nakon predavanja, te dinamični razgovor i izmjena iskustava prošarani smijehom koji su slijedili, okrunili su ovu životopisnu večer u knjižnici.

(www.icv.hr, ea)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content