Sedma generacija prvašića sjela u klupe u Katoličkoj osnovnoj školi u Virovitici

U ponedjeljak, 6. rujna, započela je nova školska godina, a s njom je u Katoličku osnovnu školu u Virovitici u 11 sati ušetalo i 34 učenika prvoga razreda. Već tradicionalno, tim je povodom u Školi organiziran svečani doček primanja nove, sedme po redu, generacije prvašića. Svečanosti su nazočili i osnivač Katoličke osnovne škole u Virovitici, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević, te predstojnik Ureda za katoličke škole u Požeškoj biskupiji, vlč. Ivica Žuljević.

Ravnatelj Katoličke osnovne škole Ivan Mikolić, uz zahvalu na brizi i blizini osnivača oca biskupa, u pozdravnom je govoru zahvalio i roditeljima ovogodišnjih prvašića koji su izborom Katoličke osnovne škole u Virovitici pružili ruku povjerenja kojom su Škola i roditelji započeli susret proširenja dviju obitelji: one iz koje učenici dolaze i školske obitelji koja svoje drage prvašiće s radošću prima na putu učenja i odrastanja.

Nakon prigodnog, veselog i raspjevanoga programa koji su prvašićima pripremili učenici 2. a i 2. b razreda uz vodstvo i brigu svojih učiteljica Violete Drvenkar i Josipe Burušić, a koji je uresilo i sudjelovanje zbora Katoličke osnovne škole uz vodstvo nastavnice Irene Maras, prvašićima, njihovim obiteljima i svima nazočnima prigodnim se riječima obratio i otac biskup.

Ohrabrio je prvašiće da hrabro uđu u školske klupe i postanu učenici, no i da ne zaborave da školu ne čine samo zgrada, učionice, klupe ili kakva oprema, već da školu čine upravo oni, učenici koji donose ono najbolje gdje god došli. Roditeljima je posebno stavio na srce važnost rasta i sudjelovanja u životu škole u obiteljskom ozračju koje znači prisutnost i pomoć svih njezinih članova. Otac biskup je na kraju podsjetio prvašiće kako je od svega što će susresti u katoličkoj školi u svojem prvom razredu najvažnije prepoznati prijatelja Isusa koji ih gleda i prati osobitom ljubavlju i da će im, kada to znaju, sve drugo biti uspješno. Poželjevši blagoslovljen početak nove školske godine (kako prvašićima, tako i svim djelatnicima Katoličke osnovne škole) započeo je i najvažniji dio svečanosti: predstavljanje učiteljica dvaju prvih razreda, kao i dviju učiteljica koje su u odgojno-obrazovnom programu Produženoga boravka.

Tako su učiteljice Melania Botić Matić i Mirta Šuster nakon prozivke primile svoje učenike novoga 1. a razreda, a učiteljice Božica Simonović i Matea Nađ učenike novoga 1. b razreda.

(os-katolicka-vt.skole.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content