Slatinski ”Vretenci” sudjelovali na prvom nacionalnom gastro natjecanju ”Amorova žlica – za jednake mogućnosti”

blank

Članovi Udruge OSIT Vretenac Slatina, Senka Jung i Josip Miter, pod vodstvom Jasne Horvat, voditeljice dnevnih aktivnosti ”Škole samostalnog življenja”, sudjelovali su 12. rujna na prvom nacionalnom gastro natjecanju za osobe s invaliditetom ”Amorova žlica – za društvo jednakosti” u Vinkovcima.

Senka i Josip natjecali su se u dvije kategorije, priprema i prezentacija hrane, te priprema i prezentacija koktela. Uz već neka poznata lica i prijatelje, ovakva natjecanja prilika su za nova upoznavanja i stvaranje kontakata, pa su tako ”Vretenci” upoznali i imali se priliku fotografirati s poznatim vrhunskim kuharom Goranom Kočišem iz Slatine, koji je na natjecanju sudjelovao u ulozi žirija.

Pripreme za ovo natjecanje trajale su skoro dva tjedna, a uz podršku članova Udruge i obitelji, Senki i Josipu pomogli su savjeti i pomoć nastavnika Industrijsko-obrtničke škole Slatina, Blaženke Kovač i Gorana Ivezića.

Udruga UNUO samoinicijativno organizirala je ovo prvo nacionalno natjecanje u suradnji s Hrvatskom Provincijom Sv. Jeronima franjevaca konventualaca. Natjecanje će biti održano na čak sedam lokacija, obuhvatit će cijelu Hrvatsku, od Vinkovaca do Splita, a polufinalno i finalno natjecanje održat će se u Zagrebu.

Puni doživljaja, ponosni na svoj nastup u iščekivanju rezultata, ”Vretenci” se zahvaljuju Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina na pomoći u pripremama, roditeljima ”Vretenac” natjecatelja na beskrajnoj podršci, jer kao i uvijek uz malo volje i truda sve je moguće.

(www.icv.hr, adf, UOSIT Slatina)